Vijesti

Još uvijek nemamo jasnog nasljednika DVD formata

Spiderman blurayHD DVD i Blu-ray, dva najveća rivala u borbi za nasljednika DVD-a su uspjeli pronaći kupce diljem svijeta i dok Blu-ray trenutno vodi, utrka je daleko od kraja.

Krajem godine smo vidjeli uistinu niske cijene HD-DVD reproduktora koji su se mogli naći i po 98$ u Wal-Martu, iako je cijena od 199$ bila češća cijena. Blu-ray je također snizio cijene, pa su se tako njegovi reproduktori mogli naći po 299$.

Uključujući igre za video konzole, na Blu-ray-u je prodano 2.7 milijuna proizvoda što je nekoliko puta više od 750 000 prodanih HD DVD-a u Sjevernoj Americi do 1. prosinca. Podaci za prosinac još uvijek nisu dostupni, makar promatrači tvrde da prodaja raste za oba rivala.

Filmovi na Blu-ray mediju su za dva puta nadmašili HD DVD filmove ove godine, tvdi Parsons.
Najveći je nedostatak oba formata neraspoloživost sadržaja koji je dostupan na drugom formatu, te to što ova formata nisu čitljiva u običnim reproduktorima, već su za tako nešto potrebni daleko skuplji čitači oba formata.

Drugi je faktor u nezainteresiranosti kupaca. Mnogi su zadovoljni kvalitetom DVD-a, te im više od toga niti ne treba. Oni koji imaju HD Ready televizor mogu uz DVD reproduktor koji nudi upscaling slike gledati “stare” DVD-e u blizu-HD kvaliteti, što gotovo da potpuno isključuje potrebu za ulaganjem u skupi i nedefiniraji HD standard.

Izvor: CNN Money

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!