3DVijesti

THX 3D Display certifikat

THX je predstavio prvi mjerljivi sustav za 3D televizore, imena “thx3dI”, a koji će predstavljat standard za testiranje3D TV-a Prvi televizor koji dolazi s ovim standardom je 60 inčna LG-jeva plazma PX950. THX je otišao korak dalje i ovoga puta sustav 3D kalibracije integrirao na same 3D modele, premda će biti predstavljeni i Blu-ray diskovi s većim brojem kalibracijskih alata za profesionalnu ISF kalibraciju. Prvenstveno se misli na različite alate koji će biti optimizirani za različite vrste 3D naočala od kojih 3D THX kalibracija najviše i ovisi.

THX 3D konzorcij pored integracije i optimizacije za preciznost boja u 3D modu najviše se pozabavio i omogućavanjem što preciznijih testova za detektiranja crosstalk-a (pojavu duhova u 3D-u). Naravno, uredništvo HD Televizije će nabaviti ove diskove kako bi testiranja 3D plazmi i LCD-ova bila što kvalitetnija.

LG-ev LED LCD LX950 će također dolaziti s 3D THX certifikatom. Za očekivati je da Panasonicovi 3D modeli u 2011-oj godini budu imali THX 3D certifikat. Samsung do sada nije želio plaćati THX licencu, a hoće li se to promijeniti ostaje da vidimo s nadolazećim modelima početkom iduće godine.

LG PX950 serija posjeduje:

-3D podršku
-THX certifikat (kako za 2D tako i za 3D)
-TruBlack filter
-Netcast sa Netflix, Vudu, Skype, Napster, YouTube, DivX, AccuWeather i Yahoo Widgets-ima
-DLNA kompatibilnost za muziku, fotografije i video
-Opcionalni “Wireless Media Hub” interface
-Opcionalne Wi-Fi module
-Single-layer dizajn

Najavljena cijena PX950 modela je oko 1800 eura za 50″ model te 2500 eura za 60″ model.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!