3DVijesti

THX 3D Display certifikat

THX je predstavio prvi mjerljivi sustav za 3D televizore, imena “thx3dI”, a koji će predstavljat standard za testiranje3D TV-a Prvi televizor koji dolazi s ovim standardom je 60 inčna LG-jeva plazma PX950. THX je otišao korak dalje i ovoga puta sustav 3D kalibracije integrirao na same 3D modele, premda će biti predstavljeni i Blu-ray diskovi s većim brojem kalibracijskih alata za profesionalnu ISF kalibraciju. Prvenstveno se misli na različite alate koji će biti optimizirani za različite vrste 3D naočala od kojih 3D THX kalibracija najviše i ovisi.

THX 3D konzorcij pored integracije i optimizacije za preciznost boja u 3D modu najviše se pozabavio i omogućavanjem što preciznijih testova za detektiranja crosstalk-a (pojavu duhova u 3D-u). Naravno, uredništvo HD Televizije će nabaviti ove diskove kako bi testiranja 3D plazmi i LCD-ova bila što kvalitetnija.

LG-ev LED LCD LX950 će također dolaziti s 3D THX certifikatom. Za očekivati je da Panasonicovi 3D modeli u 2011-oj godini budu imali THX 3D certifikat. Samsung do sada nije želio plaćati THX licencu, a hoće li se to promijeniti ostaje da vidimo s nadolazećim modelima početkom iduće godine.

LG PX950 serija posjeduje:

-3D podršku
-THX certifikat (kako za 2D tako i za 3D)
-TruBlack filter
-Netcast sa Netflix, Vudu, Skype, Napster, YouTube, DivX, AccuWeather i Yahoo Widgets-ima
-DLNA kompatibilnost za muziku, fotografije i video
-Opcionalni “Wireless Media Hub” interface
-Opcionalne Wi-Fi module
-Single-layer dizajn

Najavljena cijena PX950 modela je oko 1800 eura za 50″ model te 2500 eura za 60″ model.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!