Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Južna Koreja brzo sustiže Tajvan u proizvodnji Ultra HD panela

Južna Koreja brzo sustiže Tajvan u proizvodnji Ultra HD panela

lg-ultrahd-oled-77EC9800

Južna Koreja brzo širi svoju prisutnost u globalnoj industriji Ultra HD zaslona i tehnologije u zadnjih pola godine, te se tako približava Tajvanu. Tajvanska industrija trenutno drži oko polovicu UHD tržišta cijelog svijeta, objavljeno je na Korea Heraldu.

Četvrta po veličini azijska ekonomija je tako zauzela 33.2% globalnog UHD tržišta u mjesecu veljači, što je strelovito povećanje u odnosu na samo 6.2 % u mjesecu srpnju prošle godine, navodi se u izvještaju DisplaySearcha. Tajvan je najveći proizvođač UHD panela na svijetu sa čak 85.3 % udjela u srpnju prošle godine, a čiji je udio pao na 52.8 % prošlog mjeseca.

auo-taiwan-uhd

Tajvan drži polovicu globalnog UHD tržišta, no pitanje je koliko će dugo tako ostati?

Kineski proizvođači imaju 11.5% udjela na globalnom tržištu, a iza njih se nalazi Japan sa svega 2.5%, također se navodi u izvješću.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

 1. Dobar dan
  Dali bi vi mogli riješiti nešto što sam saznao u voih nekoliko dana. Prošle godine pod kraj sam lupio televizor LG39LN575S i osim uskog kuta gledanja što sam znao sam zadovoljan. A onda problem. Želim snimati sa televizora jer imam tu opciju. Kupio 32GB stik ali ne ide. Onda nazvao LG Hrvatska i od njih dobio odgovor koji me je razočarao. Da bi snimao moram kupiti externi hard disk od 40-2000 GB. Dosada sve u redu ali kada su rekli da smije biti samo USB 2.0 nakon pretraživanja petnaest trgovina u Zagrebu sam odustao jer imaju samo USB 3.0 koji televizor ne prepoznaje. Isprobano. Prosto ne vjerujem da jedna od najjačih firmi na svijetu ugrađuje u nove televizire zastarjelu tehnologiju. Da barem daju mogućnost softverske nadogranje. A onda sam nazivao druge firme i rezultat je isti što je više nego katastrofalno. Molba je dali je taj problem riješiv i kako.

  Hvala i pozdrav

 2. g. Darko prije par minuta su me nazvali iz LG Hrvatska i rekli da su im stručnjaci valjda sa istoka rekli da se može spojiti i USB3.0 i da radi. Možda moje spajanje nije uspjelo jer mi je prijatelj spojio SSD disk. Na kraju da kažem da su se zahvaljivali jer su i oni dobili informaciju koju nisu imali.

  Pozdrav

  • Pozdrav,

   Koliko se sjećam tijekom testiranja navedenog modela sam spajao USB 3.0 tvrdi disk od 500 GB i radio mi je normalno. USB 3.0 je povratno kompatibilan s USB 2.0 priključcima tako da problema ne bi trebalo biti. Možete probati prijateljev disk ili neki drugi isprobati radi li?

 3. Hvala na odgovoru. Ja sam probao sa USB 3.0 stikom i nije radilo. Onda sam nazvao LG Hrvatska i dobio informaciju da mora biti USB 2.0. da bi me naknadno nazvali i rekli da može i USB 3,0. Imam još jedan problem a to je opet njihova informacija da disk smije trošiti maksimalno 500 miliampera ili mora imati vanjsko napajanje. Nažalost tražim takav disk a nemogu ga naći. Prodavaonice nemaju pojma o tom podatku. Trebam 2.5 cola disk 500 GB, USB 3.0 koji troši manje od 500 miliampera i pitam se gdje ga naći. Možete mi reći koji ste vi koristili.

  Unaprijed hvala i pozdrav

 4. G.Darko saznao sam sve što mitreba i hvala vam na vašoj informaciji.

  Pozdrav Zdenko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

lg-c1-header

LG C1 4K UHD OLED TV (2021) – video recenzija

Nakon recenzije Samsungove AU7172 serije, na test smo dobili nasljednika vrlo popularnog OLED televizora iz ...

aoc-q32p2-header

AOC Q32P2 31.5″ QHD monitor – video recenzija

Veliki monitor s kojeg je lako čitati tekst, izrađivati prezentacije i jasno vidjeti detalje na ...