Audio-video uređajiVijesti

Panasonic zaustavlja proizvodnju u dvije tvornice televizora

Kako je bilo predviđeno, Japanski div potrošačke elektronike Panasonic ima poteškoće u prodaji televizora te radi s velikim gubitkom, stoga je tvrtka odlučila zatvoriti dvije tvornice u Japanu.

Jedna od tvornica trenutno proizvodi plazma, a druga LCD televizore. U narednoj godini Panasonic se planira opskrbiti LCD televizora od vanjskih dobavljača, umjesto proizvodnje vlastitih.

U brojčanom smislu, Panasonic je smanjio predviđenu proizvodnju sa 25 na 19 milijuna televizora, s obzirom da tvrtka predviđa gubitak od 5.5 milijardi dolara do kraja ove godine.

Hoće li zatvaranje tvornica i ponuda televizora vanjskih dobavljača vratiti Panasonic u konkurentsku utakmicu među vodeće proizvođače televizora na tržištu, vidjet ćemo u narednoj godini.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Satrat ae ih jaki jen u odnosu na dolar i euro.I Sony je objavio da vea 7 godina posluje s gubitkom u tv industriji,a nikad kao ove i da isto planiraju zatvaranje tvornica.Na kraju ae ostat samo LG i Samsung.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!