Audio-video uređajiDVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriPrijenosni uređajiRecenzije

Recenzija [prijenosni DVD/DVB-T]: Philips PD9005

Pakiranje

Philips PD9005 nam je stigao u pakiranju koje je bilo zakruženo nestandardnim sjajnim papirom na kojem su oslikani motivi nogometnih utakmica, te je navedeno kako pakiranje sadrži kartu s rasporedom utakmica ovogodišnjeg Svjetskog Prvenstva u JAR-u. Skidanjem specijalnog pokrova otkivamo kartonsko pakiranje oslikano u istom stilu, samo što se umjesto nogometnih motiva na slici nalazi novinarka izmišljene TV kuće, a antena pokraj uređaja sugerira da se radi o uređaju koji omogućuje praćenje TV programa. U stilu proizvođača, ključne specifikacije na više jezika su navedene sa svih strana pakiranja, te na realizaciju nemamo nikakvih prigovora.

philips-pd9005_package

Unutar pakiranja ćete pronaći:

  • 1x Philips PD9005
  • 1x daljinski upravljač
  • 1x antenu s magnetskim podnožjem
  • 1x AV set kabela
  • 1x napajanje za upotrebu u automobilu
  • 1x AC/DC priključak za napajanje
  • 1x torbu za montiranje u automobilu

Na test je Philips PD9005 stigao bez oštećenja.

philips-pd9005_content

Dizajn

Već pri prvom kontaktu Philips PD9005 ostavlja dojam solidnog uređaja preciznih toleracija i kvalitetno obrađenih površina. Sa svojih 1.3kg mase i dimenzija koje odgovaraju standardnoj knjizi od 300-ak stranica, uređaj odlično stoji u ruci i njegovo je prenošenje jednostavno, premda bi nešto manja masa bila dobrodošla.

philips-pd9005_closedcover

Uređaj je u potpunosti izrađen iz plastike u kombinaciji crne i srebne boje. Izuzev imena proizvodača s vanjske strane poklopca nikakvi drugi nazivi ili logotipi se ne nalaze na vanjskom dijelu kućišta. Gledan s prednje strane uređaj posjeduje tek dvije malene LE diode koje oznavačaju punjenje baterije, odnosno upaljen uređaj.

Priključci su postavljen na lijevo i desnoj bočnoj stranici, a oni su redom:

  • 9-12V DC utor za napajanje na lijevoj bočnoj strani, te utor za SD/SDHC kartice, AV izlaz, 2x izlaz za slušalice, te antenski ulaz.

philips-pd9005_leftside

philips-pd9005_rightside

Svidjela nam se implementacija dva izlaza za slušalice, što je vrlo praktično ukoliko gledate film s drugom osobom, a želite čuti zvuk kako treba – u stereu.

Na poleđini su navedeni razne informacije o sukladnostima uređaja s raznim standardima, naveden je serijski broj, ime modela itd. Bateriju nije moguće izvaditi bez da se ne skine ukupno 12 vijaka, što ne preporučamo dok traje jamstveni rok.

Otvaranjem poklopca otkrivamo 23cm veliki 16:9 zaslon netipične rezolucije 640×220. Ispod zaslona se nalazi ime proizvođača, a duž cijelog donjeg dijela performirana mrežeca koja lijevo i desno posjeduje otvore za zvučnike u obliku polumjeseca.

philips-pd9005_controls

U donjem dijelu većinu prostora zauzima poklopac za optičke medije, a koji u uglu ima otisnute logotipe podržanih formata. Tipke za kontrolu bez daljinskog upravljača se nalaze poredane u desnom dijelu, dio je izveden preko klackalica, a navigacijsko kolo i tipka za paljene u srebrnom tonu. Moramo napomenuti kako se ne može upravljati svim funkcijama bez daljinskog upravljača.

Daljinski upravljač

Priloženi IR daljinski upravljač je manjih dimenzija od prosječnih modela, te uz smanjene dimenzije posjeduje i tipke iste karakteristike. Male tipke bi mogle predstavljati problem korisnicima velikih prstiju, no u ništa većoj mjeri od mobilnih uređaja. Ostale karakteristike su zadovoljavajuće, tipke pravilno odrađuju svoj posao i daljinski je ugodan za držanje i upotrebu.

philips-pd9005_remote

Relacija daljinski upravljač – izbornici je u globalu dobro odrađena, osim što nam se ne sviđa što su tipke za reguliranje glasnoće i mijenjanje programa van konteksta centralnog kola. Također, tipke za izbor titlova i audio zapis su mogle biti bolje pozicionirane, negdje u blizini navigacijskih tipki.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!