Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsung predstavio modularni i golemi SUHD TV 432 cm velike dijagonale

Samsung predstavio modularni i golemi SUHD TV 432 cm velike dijagonale

samsung-170in-suhd

Samsung je na sajmu CES 2016 po prvi put predstavio projekt Future TV Zone, interaktivnu izložbu najnaprednijih televizijskih koncepata koje je tvrtka ikad proizvela. Projekt Future TV Zone usmjeren je na modularnu tehnologiju prikaza koja omogućava stvaranje potpuno prilagođenog TV prijamnika, spajanjem više ekrana različitih oblika i veličina, prilagođavajući se korisnikovom stilu života i sadržaju koji želi gledati.

Samsung_QD_SUHD_TV

Future TV Zone uključuje dva koncepta dizajna koji demonstriraju sposobnosti i mogućnosti prilagodbe. Jedan od koncepata je i najveći SUHD TV prijamnik na svijetu, 170-inčni (432-centimetarski) ekran koji koristi modularnu tehnologiju prikazivanja. Također, Samsung je stvorio nevjerojatno video iskustvo kako bi korisnici dobili privid da su i sami dio video-zapisa, moglo se čuti na predstavljanju.

Samsung_170-incni_SUHD_TV

SUHD TV 432 cm velike dijagnale

Kako bi se naglasila mogućnost transformacija ove tehnologije, modularni televizor može promijeniti oblik, ovisno o sadržaju koji prikazuje. Neovisno o tome gleda li korisnik važnu utakmicu, filmski blockbuster ili večernje vijesti, modularni TV prijamnik ima mogućnost prilagodbe različitih formata kako bi se sadržaj najbolje uklopio u ekran. Uređaj može povećati omjer stranica ekrana s 16:9 na 21:9 tako da se jednostavno podijeli na dva dijela te ga ponovno spoji kada se korisnik odluči gledati sadržaj kao što je film, na širokom zaslonu.

Samsung_Modularni_TV

Samsungov modularni TV

Kako ovaj inovativni koncept izgleda u stvarnosti, pogledajte u kratkom videu:

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*