Vijesti

Blu-ray kapacitet za filmove se neće mijenjati

bluray-logo

Na HD Televiziji ste već mogli čitati o 100 GB velikim BD medijima iz Sharp-a, kao i 320 GB velikim iz TDK-aa, a pitanje koje se postavljalo bilo je hoće li dodatni kapacitet prihvatiti Asocijacija Blu-ray diskova (BDA) za nadolazeće naslove. Andy Parsons iz Asocijacije u SAD-u jasno je istakno kako ovo neće biti slučaj u bliskoj budućnosti i kako će plavi diskovi od 50 GB i dalje ostati najveći kapacitet za filmska izdanja.

Smatram kako će biti primjena za medije na koje se može snimati, no bilo bi teško za (diskove veće od 50 GB) da ostvare kompatibilnost s već dostupnim reproduktorima“, izjavio je Parsons, te dodao da “je to zato što proizvođači stvaraju uređaje u skladu sa specifikacijama koje definiraju maksimalni kapacitet, a koji je u slučaju Blu-ray diskova, 50 GB na dva sloja“.

Kada se pojave (i ako) na tržištu, ovakvi diskovi će najvjerojatnije zato ostati u sferi medija za pohranu podataka, tako da ako ništa drugo, barem ćete moći pohraniti sve nastavke Seinfeld-a ili još bolje – 18+ sezona Opstanka na jedan disk…

Via Blu-ray / Home Media Magazine

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!