Vijesti

Casio predstavio najgušći TFT panel veličine 5 centimetara

Casio Computer Co., Ltd je danas u Tokyu ponosno objavio da je proizveo 2-inčni a-Si TFT (amorphous silicon thin-film transistor) panel u boji koji trenutno ima najveći broj piksela po inču, njih čak 546.

Maleni zaslon u samo pet centimetara velikoj dijagonali nudi razlučivost od 960×540 piksela, a u stanju je prikazati 16.7 milijuna boja, pri kutu gledanja od 160°. Ove impresivne brojke možda i ne zvuče tako impresivno ako se ne usporede s tipičnim 40-inčnim panelom (100 cm dijagonala) koji bi za takvu gustoću panela imao vrtoglavu razlučivost od 19200×10800 piksela (SHV i nije nešto tak posebno više, zar ne?).

Što se primjene tiče, Casio predviđa široku upotrebu u prijenosnim video reproduktorima, digitalnim okvirima, a vjerojatno će i mobiteli s vremenom početi nuditi zaslone vrlo visoke razlučivosti.

Mišljenja smo kako je ovo ipak nepotrebno visoka razlučivost za ovako mali panel, te da će se u široj primjeni pojaviti tek kod skupljih modela prijenosnih media centara i mobitela. Ipak, jasno je da proizvođači uspjevaju proizvoditi sve oštrije panele, što daje jasne naznake da nas čeka kristalno jasna digitalna budućnost.

Službeno priopćenje u nastavku…

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!