Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Panasonic predstavio TX-65EZ1000E OLED TV – CES 2017

Panasonic predstavio TX-65EZ1000E OLED TV – CES 2017

panasonic-tx-65ez1000e

Panasonic je upravo najavio svoj novi OLED TV – 165 cm veliki EZ1000E. Radi se o ukupno drugom OLED televizoru koji je ovaj japanski proizvođač lansirao na potrošačko tržište (prvi je bio 65CZ950E), a koji bi se u trgovinama trebao pojaviti tijekom svibnja ove godine po za sada nepoznatoj cijeni.

Panasonic je oduvijek bio okrenut postizanju najbolje kvalitete slike po pitanju prikaza boja i obrade signala, stoga ne čudi što su te smjernice pretočene i u novi EZ1000E model. Tako je tu najnoviji Master HDR OLED panel s drugom generacijom Studio Colour HCX procesora, Superb Motion Drive tehnologija, THX 4K Display certifikat i specijalno podešavanje cijele priče od strane Panasonic Hollywood laboratorija. Iako nije službeno potvrđeno, sigurni smo da se radi o WRGB OLED panelu LG Displaya.

EZ1000E OLED TV bi tako trebao pružiti vrhunsku kvalitetu slike kako za sadržaje standardno dinamičkog raspona, tako i za HDR materijale. Za razliku od LG-jevih OLED televizora 2016. i 2017., Panasonicov model će podržavati samo HDR-10 i HLG formate, dok će Dolby Vision izostati.

Kao i novi LG-jevih OLED televizori, tako će i Panasonicov novi OLED TV biti isključivo 2D televizor, bez 3D podrške.

Na kraju valja spomenuti integrirani soundbar s ukupno 14 zvučnika (visokotonski x 2, Squaker x 4, niskotonski x 8, četverostruki pasivni hladnjak) ukupne snage 80 W i VR-Audio True Surround+ tehnologijom.

Po pitanju Smart TV platforme, Panasonic će predstaviti nešto što bi trebalo sličiti Firefox OS-u, no neće se spominjati pod tim imenom. Vjerojatno će stil biti sličan Firefox OS-u zbog svoje jednostavnosti koju je prepoznala publika, uz poneko poboljšanje.

Više detalja na službenoj stranici Panasonic Hrvatske, a za one zainteresirane preporučamo da pogledate video prilog kolega s AVForumsa i HDTVtesta:

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. 14 zvucnika u soundbaru………. To jamacno za DTS, jel :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

panasonic-hz980-2020-oled-tv

Panasonicov napovoljniji OLED TV za 2020. – serija HZ980

Od idućeg mjeseca na europskom tržištu možete pronaći Panasonicovu HZ980 seriju OLED televizora. Nakon HZ2000, ...

panasonic-5-godina-jamstva

Petogodišnje jamstvo na Panasonic televizore

Svatko tko kupi televizor tvrtke Panasonic i unutar 20 dana registrira kupnju na ovoj web stranici dobit ...