Home » Filmovi » Recenzija [OST]: The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Recenzija [OST]: The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Na današnjim nominacijama za nagradu filmske Akademije, film Nebična priča o Benjaminu Buttonu, je dobio čak 13 nominacija, uključujući i onu za najbolju glazbu. Nominaciju za najbolju glazbu je također dobio i za Zlatni Globus 2009., što smatramo da je dovoljan povod da provjerite što ova album donosi i čime je to francuski kompozitor Alexndre Desplat oduševio kritiku i publiku.

Film koji se od prošlog Božića prikazuje u SAD-u, u naša kina stiže tek idući mjesec, točnije 5. veljače, vrlo je intrigantna ekranizacija knjige F. Scotta Fitzgeralda iz 1921. godine. Brad Pitt, kao Benjamin Button, osoba je koja stari unazad. Rođen je kao starac, a kako stari, tako postaje sve mlađi, sve dok ne postane beba i naposlijetku umre na takav bizaran način. Sa 50 godina zaljubljuje se u 30-godišnju ženu Daisy (Cate Blanchett), a njihova veza se razvija doslovno u suprotnom smjeru. Radnju prepričava Daisy u svojoj smrtnoj postelji svojoj kćeri Caroline (Ormond) u bolnici u New Orleansu u netom prije nego što uragan Katrina zahvati to područje.

Film relativno sporog no nikako ne napornog ili dosadnog tempa u nešto više od 2 i pol sata priča ovu uistinu neobičnu priču, a ukoliko vas radnja ili glumačka postava nisu zainteresirale, definitivno brojne nominacije i globalni interes koji film stvara diljem svijeta i više su nego dovoljan razlog da ga pogledate kada se pojavi kod nas.

No, pred nama se sada nalazi službeni album na čak dva diska, pa pogledajmo za početak koje skladbe i pjesme nudi:

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...