Home » Vijesti » Sony predstavio novu liniju AV-receivera za 2009.

Sony predstavio novu liniju AV-receivera za 2009.

Direktorica Sony Home Audio marketinškog odjela, Tyler Ishida, najavila je nove receivere riječima: “Naši novi A/V receiveri pružaju pojednostavljen pristup za kontrolu high-definition kućnog kina. Sa vrhunskom funkcionalnosti, povezivosti i novim atraktivnim dizajnom, nova linija Sony AV receivera ima puno toga za ponuditi po konkuretnim cijenama.”

STR-DN1000

Flagship model STR-DN1000 receiver posjeduje novi piano black gloss dizajn, koji se slaže sa Sony Blu-ray playerima BDP-S350 i BDP-S550. Ovaj receiver posjeduje 7.1 kanalni zvuk (110 wati po kanalu pri 8-Ohma, 1kHz, 1% THD). Podržava HD 1080/60p/50p i 24p video signale putem HDMI™, kao i posljednje unaprijeđene HD audio kodeke uključujući i Dolby® Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS®-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio i LCPM.

Povezivost je također vrlo dobra, tu su 4 HDMI-a i 3 komponenta ulaza, koji pružaju podršku za veliku paletu HD linijskih uređaja. Također, DN1000 posjeduje i analogne ulaze (S-video i kompozitni) koji su u stanju odraditi upscaling na HD rezoluciju.

STR-DN1000 receiver također ima wireless multi-room audio mogućnosti putem Sony-eve S-AIR® tehnologije. Sa kupnjom S-AIR ready transmitera (model EZW-T100) i dodatnog S-AIR speaker sistema (model AIR-SA10), ovaj high-end receiver može pružati usluge wireless audia do 50m u 10 dodatnih prostorija.

STR-DN1000 kao i ES modeli ima GUI ili icon-driven menu sistem u obliku XBR sistema kakav se može naći na PS3 konzolama, što pruža jednostavnost i veliku olakšicu prilikom konfiguriranja samog uređaja. Ovaj receiver također podržava korištenje iPod® i iPhone® uređaja koji se lako priključuju putem Sony-evog Digital Media Port (DMP) ulaza. Kompatibilni DMP dodaci su potrebni i prodaju se zasebno, kao držači za spomenute iPhone proizvode. Tu je jos i podrška za radio Sirius® pretplatu kao i Deep Color™ i x.v.Color™.

Sony STR-DN1000 7.1 A/V receiver će biti dosptupan od srpnja po cijeni od $500. EZW-T100 S-AIR transmiter i AIR-SA10 speaker sistemi su dobavljivi već sada, po cijenama od $50 i $120.

About HD Televizija tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*