Vijesti

HDTV i Blu-ray novosti

Cinestar TV – prvi hrvatski filmski kanal

U Hrvatskoj uskoro kreće novi, ukupno četvrti filmski kanal – bit će to ujedno i prvi domaći filmski kanal koji kreće u produkciji najvećeg hrvatskog video i kino distributera: Blitz-Cinestara, a nosit će simbolično ime: Cinestar TV. Cinestar TV bi sa emitiranjem trebao krenuti tijekom idućeg mjeseca (ožujak 2009), a zasad je sigurno da će se emitirati u ponudi kabelske mreže B.net.

Cinestar TV neće biti filmski kanal premium karaktera – on će emitirati u okviru osnovnog paketa svih platformi sa kojima se sklopi ugovor o distribuciji. To ukratko znači da će kod nas vrlo popularni filmski kanal TV1000 Balkan dobiti ozbiljnu konkurenciju. Cinestar TV će tv program emitirati najmanje 16, a najviše 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Kanal će emitirati u standardnoj razlučivosti (SDTV) odnosno rezoluciji 720×576, a do kabelskih i drugih digitalnih operatera signal će dostavljati putem optičkih veza (linkova) što znači da kanal, barem za sada, neće koristiti satelit za distribuciju programa.

Više na mportalu

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!