3DVijesti

LG Cinema 3D TV ili LG polarizirajući TV?

LG izbjegava riječ “pasivni” prilikom predstavljanja proizvoda. Nećete čuti nigdje glasnogovornike LG-a ove godine da je 3D TV je pasivan, tu su novi termini; Cinema 3D TV i polarizirajući TV (polarized TV).

LG je odlučio. Odlučio je, barem za prvih šest mjeseci 2011-te godine, gdje aktivni 3D TV-ori nisu u popisima ili brošurama. Svi 3D modeli dolaze sa tehnologijom pasivne polarizacije s “redak po redak” (line-by-line) prikaznom tehnologijom, kako bi se omogućilo da gledatelji uživaju u 3D-u s pristupačnim, laganim naočalima. Poput onih koji se koriste u filmovima.
Osim toga oni ne žele baterije u svojim naočalima, pasivne naočale su jeftine, te omogućuju proizvođačima da stvore i vrlo pristupačne 3D televizore.

LG za izgradnju 3D Cinema TG modela je razvio poseban premaz zaslona koji polarizira jednu po jednu horizontalnu linije piksela pri formiraju slike na ekranu. Dakle, kada se prikazuje 2D sadržaj prikaz je Full HD a u slučaju 3D prikaza prikazuju se neparne linije za lijeve oko, odnosno parne linije za desno oko naizmjenično.

Rezultat je puno prirodniji za oči. Opisuju ga kao glatkoću analognog prikaza na CRT televizorima. Dubina slike je nevjerojatna, svjetlina se ne smanjuje, crosstalk ne postoji.

Naravno, LG ne spominje pojam “polovina rezolucije” jednostavno kaže da je u 3D-u postoje 540 linije za lijevo i 540 za desno oko koje naš mozak kombinira da bi stvorio 1080 linija na 50 Hz.

Ova 3D metoda nam omogućuje da primijeniti tehnike 3D problem s konfiguracijom na televiziji, kao što su kontrola dubine ali i mikro-metarsko podešavanje preciznosti 3D-a.
Osim pasivnog LG 3D TV-a, Philips također sa Cinema 21:9 Gold serijom će prihvatiti ovu tehnologiju prikaza 3D-a.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!