Home » Recenzije » DVB-T prijemnici » Recenzija [DVB-T]: Quadro DT-602 digitalni prijamnik

Recenzija [DVB-T]: Quadro DT-602 digitalni prijamnik

DVB-T, odnosno, digitalni zemaljski prijemnici služe za dekodiranje televizijskih programa koji se emitiraju sa zemaljskih odašiljača i kroz koju godinu biti će nužna komponenta Vašeg sustava za praćenje televizije. Premda aktualnim informacijama, analogno emitiranje će se završiti 1. siječnja 2011. godine, te bi do tada sva kućanstva trebala biti pokrivena digitalnim signalom, te ujedno biti pripravna za prelazak posjedovanjem digitalnog tunera bilo u TV prijemniku ili u vidu odvojene komponente. U Istarskoj i Primorsko-Goranskoj županiji analogni signal će se ugasiti već ove godine, točnije 1. srpnja. Vlada RH je još u rujnu prošle godine najavila kupone za sve pretplatnike, a uz koje se može ostvariti popust od 135 kn pri kupnji uređaja s DVB-T tunerom. Što zbog krize, što zbog nama nepoznatih razloga, kuponi još nisu počeli pristizati, no to bi se trebalo promijeniti u idućim mjesecima.

Na test smo od tvrtke Inem-Electronic d.o.o., a koja je zastupnik za Quadro proizvode za prostor RH, dobili digitalni zemaljski prijamnik oznake DT-602, a koji spada u cjenovnu klasu od oko 200 kn. Pročitajte u nastavku dojmove nakon korištenja DT-602 DVB-T prijamnika.

Specifikacije

DVB-T MPEG-2 Digitalni zemaljski prijamnik

Kompatibilnost: MPEG-2 Digital & Full DVB Layer I&II, QPSK demodulacija, AC3 audio
Brzina protoka podataka (Symbol rate): 2-45 Ms/s, SCPC&MCPC prijem
Razina kodiranja (Code rate):1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8
Broj programskih mjesta: 200
Procesor / SDRAM / flash: MIPS CPU / 8Mbit / 1Mbit
Izbornici: Da, višejezični do 20 jezika

Pakiranje

Uređaj dolazi upakiran u kartonskom pakiranju oslikanom u boji, s tekstom na engleskom jeziku. Na prednjoj strani kao i na poleđini može se vidjeti uređaj kako izgleda, dok su specifikacije navedene na bočnoj stranici. Testirani uređaj imao je verziju softvera V.5.6., te je bio proizveden u studenom 2008. godine. Zemlja porijekla: Turska, navedena je također na pakiranju, kao i ROHS sukladnost.

Sadržaj pakiranja

U pakiranju Vas očekuje sljedeće:

 • 1x DT-602 digitalni zemaljski prijamnik
 • 1x daljinski upravljač bež boje (30 tipaka)
 • 2x AAA baterije (Japan Tech)
 • 1x list s objašnjenim svim tipkama na daljinskom upravljaču
 • 1x korisničke upute
 • 1x izjava o jamstvu
 • 1x jamstveni list

Napomena: u pakiranju nećete dobiti SCART kabel nužan za spajanje s televizorom!

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

8 komentara

 1. Molim Vas da li se na dt602 može spojiti televizor koji ima samo antenski priključak i kako,
  Hvala

 2. Pozdrav!

  DT-602 ima antenski ulaz i izlaz i po tome je moguae da i on i televizor primaju signal iz istog izvora, no ne može slati konvertiran digitalni u analogni signal van na antenski izlaz. Više detalja potražite ovdje: https://hdtelevizija.com/2009/11/02/pisma-citatelja-prelazak-na-digitalnu-televiziju-kod-televizora-bez-av-ulaza/

 3. da li ovaj ue?aj može primati i mux A I MUX B ?

 4. Dali ima netko da bi mi iz plačanje instalirao tv sony 4 k nova linija na jarunu i koliko košta?

 5. kako memorirati kanale na dvbt2?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*