Vijesti

Blic novosti iz HDTV svijeta [6.1.2009.]

U nastavku pogledajte najzanimljivije vijesti vezanu uz HDTV tehnologiju, proizvode i usluge…

LG najavljuje 480-Hz LCD TV panele u 2009.-oj

LG je prošli utorak objavio da je razvio prvi LCD panel koji radi na 480 herca, te da će isti prezentirati na CES sajmu u Las Vegasu ovoga mjeseca. Trumotion 480Hz je novost za industriju koja je sada počela masovno proizvoditi 120 Hz modele, dok se prvi 480 Hz modeli planiraju početi isporučivati u drugoj polovici 2009. Kako je iz brojke vidljivo, zasloni opremljeni ovom tehnologijom bi trebali moći prikazivati pokrete četiri puta brže od 120 Hz zaslona. U tehničkom smislu, panel koristi 240 Hz tehnologiju, no skenirajuće pozadinsko osvjetljenje se tako brzo pali i gasi da se dobiva osvježenje od 480 puta u sekundi. Vrijeme odziva ovakvih panela prema riječima kompanije iznosi 4 ms. [Wincert.net]

Adsense
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!