Audio-video uređajiCES - Las VegasOLEDSajmovi elektronikeVijesti

CES 2021: LG će predstaviti savitljivi 48-inčni OLED TV

lg-48-inch-bendable

LG Electronics će na, po prvom u povijesti “All digital” CES sajmu u Las Vegasu, predstaviti svoju drugu generaciju svojih 48-inčnih OLED televizora, ovog puta sa savitljivim ekranom. Ideja je da se zakrivljeni ekran koristi za igranje za bolji efekt “uranjanja”, odnosno klasični ravni za gledanje filmova i serija.

Uz to, ovo će biti prvi LG-jev televizor koji koristi LG-jevu Cinematic Sound OLED (CSO) tehnologiju kako bi proizveo zvuk umjesto putem klasičnih zvučnika. CSO tehnologija je prvi put prikazana na CES 2017 sajmu i implementirana u Sonyjev A1E OLED TV (a kasnije i u modele drugih proizvođača), a temelji se na vibratoru iza zaslona koji vibrira zaslon kako bi proizveo zvuk. Kako navodi Displayspecifications, vibrator na LG-jevom OLED TV-u je debljine od samo 0.6 mm za razliku od varijante iz 2017. godine čija je debljina iznosila čak 9 mm. Samim time će kućište televizora biti tanje, a moguće je da bi i kvaliteta zvuka mogla biti bolja.

Radijus zakrivljenosti iznosi 1000 mm, što omogućuje jednaku udaljenost od svakog dijela ekrana pri sjedenju na udaljenosti od jednog metra. Inače, ovo nije prvi televizor koji je moguće savijati – LG je još 2015. predstavio tad najveći OLED TV – 77-inčni EG9900. U međuvremenu je zakrivljenost isčeznula iz svijeta televizora, no ostala u svijetu monitora – novi LG-jev 48-inčni televizor to najbolje potvrđuje.

Kao i ostali OLED TV-i na tržištu, tako je i ovaj opremljen WRGB OLED zaslonom s najvećim osvježavanjem od 120 Hz. Izvor navodi da će televizor nuditi varijabilno osvježavanje od 40 – 120 Hz, tako da očekujemo podršku za AMD Freesync i NVIDIA G-SYNC.

Više detalja očekujemo za nekoliko dana kad krenu konferencije za medije s CES-a 2021.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!