ReportažeVijesti

Report [Zagreb]: LG-evi monitori garantirano bez mrtvih piksela

31032010_lg_press_event

Na danas održanom press eventu u hotelu Internacional u Zagrebu LG Electronics je predstavio novu besplatnu uslugu imena Zero Pixel, kao i nove monitore između ostalih i one s LED pozadinskim osvjetljenjem. Zero Pixel jamstvo će biti dostupno od sutra, 1. travnja i omogućiti će da se u slučaju pojave mrtvog piksela kupljeni monitor zamijeni na prodajnom mjestu unutar 72 sata od trenutka kupnje. Važno je naglasiti kako se LG-evo Zero Pixel jamstvo primjenjuje na sve monitore, uključujući i nove modele za 2010. godinu. Više detalja o novoj seriji monitora u službenom priopćenju u nastavku.

Zagreb, 31. ožujka 2010. – LG Electronics, jedan od vodećih brandova na tržištu monitora u Hrvatskoj, ali i regiji, prepoznatljivih po vrhunskoj kvaliteti i funkcionalnosti, najavio je primjenu Zero Pixel jamstva na domaćem tržištu. Riječ je o besplatnoj usluzi, dostupnoj od 1. travnja, koja korisnicima omogućuje da u slučaju pojavljivanja mrtvih piksela kupljeni monitor zamijene na prodajnom mjestu unutar 72 sata od trenutka kupnje. Na konferenciji za novinare predstavljeni su i novi LG-evi monitori, među kojima i serija E50 s LED pozadinskim osvjetljenjem te serija mrežnih monitora N42.

logo-zero-pixel

Svaki piksel je kombinacija po jednog crvenog, zelenog i plavog podpiksela, a LCD panel sadrži milijune podpiksela pomoću kojih se prikazuju boje. Prilikom proizvodnje LCD panela, ukoliko premaz ili sloj tekućih kristala ne radi kako bi trebao, svijetli ili tamni pikseli mogu se greškom pojaviti na zaslonu gdje ne bi trebali. Iako su tad vidljivi kao male točke na monitoru, to ne utječe na njegovu funkcionalnost. Tako se nekoliko takvih tamnih ili svijetlih piksela ne smatra kvarom, ali se LCD monitor može zamijeniti ukoliko je njihov broj unutar jamstvenog roka veći od pravilnikom dopuštenog (npr. za monitor rezolucije 1360×768 koji ima 1,04 milijuna piksela toleriraju se 2 svijetla ili tamna piksela, odnosno 5 uključenih ili isključenih podpiksela).

LG je poznat po svojim visokokvalitetnim monitorima, ali i drugim proizvodima potrošačke elektronike, koji naglasak stavljaju na pametnu tehnologiju i zadovoljavanje potreba korisnika. S našim Zero Pixel jamstvom korisnicima pružamo najvišu moguću razinu kvalitete iako nas zakon na to ne obvezuje. Uvjereni smo da će ova dodatna vrijednost učvrstiti LG-evu vodeću poziciju na tržištu monitora“ − izjavio je Mario Medved, direktor predstavništva LG Electronicsa u Hrvatskoj.

LG-evo Zero Pixel jamstvo primjenjuje se na sve monitore, uključujući nove modele za 2010. godinu.

E50 serija LED LCD monitora

LG E50 monitor

E50 je nova serija LG-evih vrhunskih LED LCD monitora koji koriste LED pozadinsko osvjetljenje umjesto katodnih fluorescentnih lampi (CCFL). U usporedbi s uobičajenim LCD monitorima, uporaba LED osvjetljenja omogućuje živopisniji i kvalitetniji prikaz slike te visok kontrast, a sam uređaj je tanji i lakši. LED tehnologija je i ekološki prihvatljivija zbog smanjene potrošnje energije i zagrijavanja. Funkcija Dual Screen nudi optimalnu veličinu prozora s automatskom podjelom prikaza na dva dijela. Bilo da je riječ o internetskim stranicama ili dokumentima, široki zaslon će biti maksimalno iskorišten, a multitasking olakšan. Druge značajke uključuju automatsku kontrolu svjetline, kino način rada kao i inovativno postolje Two-way stand koje se može preklopiti ili skinuti.

LG-evi mrežni monitori serije N42 direktno priključuju do 11 korisnika na jedno računalo, a imaju i priključke za tipkovnicu, miš i zvučnike. Ovo revolucionarno rješenje tako omogućuje virtualizaciju jednog PC računala pri čemu više korisnika može iskoristiti njegov puni kapacitet. Oni ga koriste kao da svatko od njih ima vlastito računalo, a sve to bez utjecaja na performanse, stabilnost ili brzinu. Mrežni monitori se priključuju na PCI karticu host računala koje kreira višestruke virtualne radne površine pomoću NComputing vSpace, softvera za virtualizaciju desktopa. Ovo je idealno rješenje za manje tvrtke, škole, knjižnice ili pozivne centre koji pri izgradnji računalnih sustava moraju voditi računa o troškovima, održavanju, ali i utjecaju na okoliš.

U Hrvatskoj, kad je riječ o monitorima, potrošači sve više traže visoku kvalitetu te sofisticiranije i tehnološki naprednije uređaje, dok cijena ima nešto manju ulogu pri odabiru. LG im nudi zaista velik izbor specijaliziranih proizvoda pa tako korisnici mogu odabrati hoće li monitor prvenstveno koristiti za igranje, grafički dizajn ili gledanje televizijskog programa. Najveću potražnju bilježimo kod modela sa zaslonima od 19, 22 i 23 inča među kojima su ipak traženiji oni s većom dijagonalom“ — rekao je Igor Zebić, voditelj prodaje grupa proizvoda poslovna rješenja i kućna zabava u predstavništvu LG Electronicsa u Hrvatskoj.

Uz spomenute serije E50 i N42, predstavljene su i druge serije monitora koje bi se na tržištu trebale naći od ljeta.

lg-n42-network

  • Seriju M80 čine monitor-TV uređaji s LED pozadinskim osvjetljenjem i nevjerojatnim zvukovnim performansama zahvaljujući ugrađenom wooferu.
  • Serija W20 je namijenjena prvenstveno grafičkim dizajnerima, ima ugrađeni IPS panel i ergonomičnog je dizajna koji omogućuje lagano podešavanje visine, zakretanje i promjenu nagiba.
  • Serija T10 ima zaslon osjetljiv na dodir i idealna je kao poslovno rješenje za blagajne na prodajnim mjestima ili bankomate.
  • Serija W63 donosi 3D mogućnosti, osvježavanje od 120Hz i funkciju Reaction lighting.

Za više informacija, molimo posjetite www.lge.hr

Credits

Fotografija s eventa: Igor Hlušička a.k.a. Shang Tsung

Neke slike copyright: LG Electronics, sva prava pridržana

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!