MonitoriRecenzije

Recenzija [LCD]: Viewsonic VX2260wm [56 cm/22-in] – dio 1

Korisnički izbornici (OSD)

Korisnički izbornici pozivaju se pritiskom na prvu tipku s lijeve strane, tipka do nje služi za ulazak u opciju, dok su zadnje dvije zadužene za kretanje gore/dolje po izbornicima. Osim klasičnih postavki za kontrast, svjetlinu, te upravljanje bojama, unutar [Manual Image Adjust] izbornika se nalaze opcije za paljenje/gašenje dinamičkog kontrasta (koji je upotrebljiv jedino pri gledanju filmova, pri klasičnom radu previše svjetline umara oči), te izbornik [Response time] koji nudi biranje vremena odziva na Standard, Advanced i Ultra Fast. Premda su na internetu pojedini korisnici spominjali pojavu piksela raznih boja kada se postavi vrijeme odziva na Ultra Fast, u našem testu nismo naišli na ikakve distorzije u slici. Razliku u odzivu su tek marginalne, mala razlika je uočljiva između standardne i Ultra Fast postavke, tako da smo pretežno koristili monitor na Advanced postavki, što je davalo zadovoljavajuće rezultate uz minimalno duhova.

Opcija [Information] daje osnovne informacije o trenutno korištenoj razlučivosti, horizontalnoj i vertikalnoj frekvenciji, kao i frekvenciji piksela. [Setup Menu] daje na odabir razne postavke o korisničkom izborniku, gdje je pozicioniran (moguće ga je samo horizontalno pomicati), koliko dugo da se prikazuje, te želite li gledati informacije o promjenama rezolucija. Kada je ova opcija uključena svaka rezolucija koja nije fullHD, a koja se trenutno prikazuje će biti popraćena upozorenjem kako je za najbolju kvalitetu slike potrebno postaviti rezoluciju na onu nativnu: 1920×1080 piksela.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!