Audio-video uređajiDVB-T prijemniciPribor/ostaloRecenzije

Recenzija: Toshiba Journe M400

Digitalni okviri za slike možda nisu u potpunosti izbacili one drvene iz primjene, no svakako su unijeli dašak tehnologije u mnoge dnevne boravke, a ujedno su i odlična ideja za božićne blagdane. Uistinu, pogledom na Google Trends grafikon za pojam “photo frame” evidentan je dramatičan porast popularnosti od 2006. godine pa do danas u prosincu, uz najveću vrijednost dosegnutu u 2007. godini. Popularnost ovih interesantnih uređaja polagano opada, no to ne sprjećava proizvođače da u njih ukomponiraju razne multimedijalne mogućnosti i time prošire njihov spekar primjene. Toshiba Journe M400 je upravo jedan takav proizvod.

Specifikacije

Proizvođač Toshiba
Model Journe M400
Tehnologija prikaza LCD, CCFL osjetljenje
Ekran osjetljv na dodir Da
Veličina ekrana 4.3inča/10.9cm
Rezolucija 480×272 piksela
Video/Audio izlaz Ne/Da (3.5mm)
USB priključak Da (za punjenje)
Ugrađena baterija Da
DVB-T/DVB-H Da/Ne
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Ne
Slike/glazba/video Da/Da/Da
Dimenzije [cm] 12 x 8 x 1.7 cm

U najkraćim crtama Journe M400 bismo mogli opisati kao prijenosni multimedijalni reproduktor i TV prijamnik. Posjeduje ekran osjetljiv na dodir 16:9 odnosa stranca i klasičnog tipa osvjetljenja. Ugrađenu bateriju nije moguće izvaditi iz uređaja, a moguće ju je puniti putem USB mini priključka i adaptera za strujnu utičnicu.

Pakiranje, dizajn i instalacija

Pakiranje

Uređaj dolazi u kartonskom pakiranju u boji, s navedenim specifikacijama i popisom sadržaja. U pakiranju vas očekuju uredno posložene slijedeće komponente:

  1. Journe M400
  2. AC adapter
  3. Micro SD kartica (1GB) s SD adapterom
  4. vezica s Toshiba imenom
  5. upute za brz početak
  6. CD sa softverom za konverziju videa i uputama i
  7. jamstveni list

Pakiranje je kompaktno i bez prigovora.

Dizajn

Journe M400 je vrlo jednostavno oblikovan proizvod na čijoj prednoj strani dominira 10.9cm veliki LCD zaslon osjetljiv na dodir zaokružen crnim okvirom sjajnog premaza. Poleđina je također crne boje, no grublje teksture plastike za bolji prihvat, a tu je također i stativ po uzoru na klasične okvire za slike. Poleđina također otkriva perforirani prostor iza kojeg se nalazi maleni srednjetonski zvučnik. Na strani nalazimo izlaz za slušalice, miniUSB utor i gumom zaštićen utor za microSD kartice. Prekidač za paljenje/gašenje i zaključavanje zaslona se nalazi s gornje strane, dok se ugrađena antena nalazi u gornjem desnom kutu.

Instalacija


Instalacija se u prvom redu odnosi na traženje digitalnih zemaljskih programa i vrlo je jednostavno koncipirana. Nakon prvog paljenja i kalibracije zaslona pritiskom na ukupno pet križića na ekranu, pojavljuje se izbornik s opcijama izbora jezika sučelja, regije (Hrvatska nije na listi pa biramo Njemačku) i vremenske zone. Nakon toga slijedi automatska pretraga i ukoliko je antena pravilno usmjerena i signal dovoljno snažan, programi će biti pronađeni. U zatvorenim prostorima smo iskusili prilične probleme s prijamom, te je preporučljivo tražiti programe na otvorenom prostoru sa što manje prepreka na putu do odašiljača.

Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!