MonitoriRecenzije

Recenzija [LCD]: Viewsonic VX2260wm [56 cm/22-in] – dio 1

Vizualni pregled

Prednja strana

Vizualnim pregledom otkriva se zaslon tankog sjajnog okvira crne boje, uz vrlo diskretno otisnuta slova HDMI i 1080p u donjem desnom uglu, te logotipom proizvođača u gornjem lijevom, dok je centar ispod zaslona udomio ime proizvođača. Premda je sam okvir, kao i stalak crne boje, srebrni okvir je postavljen duž gornje i bočnih stranica, no vrlo neupadljivo kada se zaslon gleda s prednje strane, dok se ovaj detalj bolje uoči gledanjem sa strane.

Tipka za paljenje zaslona nalazi se nekoliko centimetara ispod imena proizvođača, a kada zaslon radi ta inače prozirna tipka svijetli plavom bojom (u standby modu svjetli narančastom).

Donja strana

Ukupno četiri tipke smještene s donje strane okvira u centru zadužene su za kretanje po korisničkim izbornicima koje VX2260wm nudi. Tipke nisu baš najpraktičnije za korištenje, no uz malo igranja svatko se može na njih naviknuti. S donje strane se također nalaze i maleni zvučnici koji gledaju prema dolje, a koji su smješteni iza rupičaste plastike samog monitora. Zvučnici su opremljeni i SRS WOW HD tehnologijom za prostorniji i dinamičniji zvuk, a koji možete čuti ukoliko na PC instalirate potrebne upravljačke programe s priloženog CD-a.

Stražnja strana

Prelazimo na stražnju stranu zaslona gdje se nalaze četiri navoja za VESA stalak, međusobno razmaknuti 100×100 mm, te priključki koji gledaju prema dolje.

Od priključaka pronaći ćete:

  • 15 pin D-sub
  • DVI-D (TMDS, 100ohms, with HDCP)
  • HDMI
  • 2x 3.5 mm priključak za stereo zvuk (ulaz i izlaz)
  • naponski priključak

HDMI priključak može u ovaj monitor dostaviti i sliku i zvuk, tako da ako nemate drugi izvor zvuka mogu poslužiti za reprodukciju, a isto možete postići povezivanjem PC-a preko DVI-D ili analognog priključka za sliku, te 3.5 mm stereo priključkom da biste dostavili zvuk iz zvučne kartice. Zvučnici ovog sustava su vrlo ograničenih mogućnosti, tako da u svakom slučaju preporučujemo korištenje samostalnih zvučnika kojima audio signal možete dovesti preko 3.5 mm audio izlaza koji se također nalazi na stražnjoj strani VX2260wm LCD monitora.

Stalak

Plastični stalak crne sjajne boje baš kao i ostatak monitora ne dolazi montiran na tijelo monitora, već je to potrebno naknadno obaviti. Proces je vrlo jednostavan, potrebno je samo spustiti monitor na stalak i on će uskočiti između dvije plastične kopče koje će u krajnjem položaju kliknuti i proces povezivanja je završen. Na stalku monitor stoji stabilno i nema straha da bi mogao pasti.

Stalak omogućuje naginjanje zaslona do 30° prema natrag, te ne nudi nikakve dodatne opcije tipa horizontalno zakretanje, pivot ili podizanje gore/dolje. Kako bi bio ugodan za korištenje na radnoj površini, smjestili smo ga na 10 cm visoku plohu.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!