MonitoriRecenzije

Recenzija [LCD]: Viewsonic VX2260wm [56 cm/22-in] – dio 1

Mrtvi/zaglavljeni pikseli

Iako ViewSonic garantira da će zaslon biti savršeno funkcionalan, na našem se našao jedan od 2.000,000 piksela koji ne radi idealno. Radi se o pikselu koji je zaglavljen u ni više ni manje negu u ružičastoj boji koja je vidljiva na crnoj i sivim podlogama, dok se na ostalima normalno ponaša. Softverske metode bombardiranja piksela raznim bojama nisu urodile plodom, no možda se vremenom i sam vrati u normalu. Kako bilo da bilo, piksel je slabo uočljiv u 16:9 i 4:3 filmovima i igrama, jedino je vidljiv kod 2.35:1 filmova gdje je desetak piksela ispod slike, na stalno crnoj podlozi.

Probijanje pozadinskog osvjetljenja

Kako se za pozadinsko osvjetljenje ovog modela koriste CCLF lampe, primjetno je probijanje bijele svjetlosti u uglovima i u duž donjeg dijela, no ono nije jako izraženo i unutar prihvatljivih je granica. Na slici dolje možete vidjeti kako to izgleda, te ujedno vidjeti zaglavljeni piksel u donjem lijevom dijelu zaslona.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!