Home » Filmovi » Revija Cannes u Movieplexu – od 7. do 14. siječnja 2009. [PR]

Revija Cannes u Movieplexu – od 7. do 14. siječnja 2009. [PR]

VALCER S BASHIROM / WALTZ WITH BASHIR

Izrael, Francuska, Njemačka

Režija: Ari Folman
Scenarij: Ari Folman

Sinopis: Jedne večeri u nekom baru stari prijatelj redatelja Arija Folmana ispriča mu svoju noćnu moru – svake ga noći u snu proganja 26 divljih pasa. Broj zvijeri ponavlja se iz noći u noć. Dvojica prijatelja zaključuju kako to sigurno ima veze s njihovom službom u izraelskoj vojsci ranih osamdesetih za vrijeme rata u Libanonu. Začudo, Ari se ne može sjetiti niti jednog detalja iz tog radzoblja svog života. U želji da razotkrije vlastitu tajnu, odlučuje se posjetiti stare prijatelje i suborce diljem svijeta te razgovarati s njima. Kako Ari prekapa po svojoj prošlosti sve dublje i dublje, sjećanja mu počinju navirati u obliku nadrealnih slika…

Nagrade i festivali: Službena konkurencija – 2008 Cannes Film Festival, European Film Awards, nominacija za Zlatni globus (najbolji strani film)

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*