Filmovi

Revija Cannes u Movieplexu – od 7. do 14. siječnja 2009. [PR]

SNIJEG / SNIJEG

Bosna i Hercegovina, Njemačka, Francuska, Iran

Režija: Aida Begić
Scenarij: Aida Begić, Elma Tataragić
Uloge: Zana Marjanović, Jasna Ornela Bery, Sadžida Šetić, Vesna Mašić, Emir Hadžihafizbegović

Sinopsis: Bosna, 1997. Četiri žene, dvije bake, četiri djevojčice, djed i dječak žive u ratom razrušenom selu Slavno. Od stotinjak stanovnika ovog sela, oni su jedini preživjeli. Razapeti između svog života i smrti svojih najbližih, Slavni su se našli u svijetu između neba i zemlje, svijetu u kojem je prisutno i ono što naizgled nije tu. Sa prvim snijegom selo biva potpuno izolirano, a životi stanovnika u opasnosti. Dva poslovna čovjeka nenadano dolaze u selo zahtjevajući od stanovnika da ga napuste nudeći im novac zauzvrat. Seljani se suočavaju sa dilemom: prihvatiti ponudu koja bi im mogla spasiti živote ali uništiti duše?

Nagrade i festivali: Grand Prix – Tjedan kritike / 2008 Cannes Film Festival, Nominacija za otkriće godine – European Film Awards

Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!