DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Recenzija: Rock zauvijek (Rock of Ages) – 2D Blu-ray [2012]

rock-zauvijek-blu-ray-header

Nakon znanstveno-fantastičnog Prometeja vraćamo se na Zemlju nekoliko desetljeća unatrag, u slavne dane rock muzike s Blu-ray izdanjem filma Rock zauvijek. Radi se o filmskoj adaptaciji istoimenog mjuzikla Chrisa D’Arienza iz 2006. godine, s ukupno 19 glazbenih brojeva klasičnih rock balada od kojih su mnoge dobro poznate širokoj publici. Koliko je dobro prenesen ugođaj 80-ih godina i što možemo očekivati od ovog Blu-ray izdanja, provjerimo u nastavku.

Foršpan (trailer)

Osnovne informacije

Žanr: mjuzikl

Godina izlaska: 2012.

Redatelji: Adam Shankman

Uloge: Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Tom Cruise, Julianne Hough, Diego Boneta

Sinopsis:

Uživajte u zabavi, humoru i glazbi veličanstvenih dana rock’n’ rolla uz fascinantnu glumačku postavu! Film Rock zauvijek pružit će Vam nezaboravne užitke uz glazbu skupina Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison, Twister Sisters i mnogih drugih.

Tehnički podaci Blu-ray izdanja:

Broj diskova 1
Veličina na disku
34.3 GB*
Trajanje 123 min
Video
16×9, 2.40:1
Sustav kodiranja
MPEG-4 AVC
Audio
  • engleski, DTS-HD Master Audio 5.1
  • češki, mađarski, ruski i ukrajinski Dolby Digital 5.1
  • turski Dolby Digital 2.0
Podnaslovi hrvatski, engleski,…
Dodatni sadržaji da

* napomena: najveći kapacitet dvoslojnog Blu-ray diska iznosi 46.6 GB, odnosno 50 050 039 808 bajtova. Izdanje dolazi na dvoslojnom Blu-ray disku.

Prezentacija izdanja

Video

Rock Zauvijek na Blu-rayu stiže u punoj HD razlučivosti scope formata 2.40:1, kodiranog u MPEG-4 AVC sustavu kodiranja. Kvaliteta slike ostavlja vrlo malo za poželjeti jer čitav film izgleda izvrsno, bogatih boja, izraženog kontrasta i realistične crne boje, uz očekivano visoku detaljnost prikaza. Većina filma se odvija po noći, u interijerima Bourbon kluba u Hollywoodu, a gdje posebno dolazi do izražaja igra raznobojnih svjetala uz čvrstu crnu boju kao temelj svake scene. Šum u scenama je minimalan, nerijetko potpuno neuočljiv, no to ne znači da su detaljni i gradijenti u tamnijim dijelovima slike zamućeni ili dodatno prikriveni. Boja i tekstura kože je vjerno prenesena, bilo da se radi o nježnom licu ljupke Sherrie Christian ili grubljoj teksturi i tamnijoj nijansi lica Staceeja Jaxxa. U cjelini, transfer je odrađen bez prigovora, te je užitak za gledanje bilo da se radi o mirnijim scenama s dijalozima između likova ili glazbenim dionicama punim energije koja je vladala u 80-im godinama prošlog stoljeća.

Audio

Kada se u samom naslovu filma nalazi riječ “rock”, za očekivati je dinamični i vrlo snažan audio zapis, a očekivanja je u potpunosti ispunio DTS-HD Master Audio 5.1 kanalni audio pohranjen na ovom Blu-ray izdanju. Glazbeni brojevi zvuče odlično, široke prednje pozornice i sa svim onim detaljima koje volimo kod poznatih glazbenih brojeva kojih u ovom filmu ne manjka. Surround efekti su prisutni u pojedinim scenama za poboljšanje ugođaja, no nisu posebno naglašeni niti iskorišteni u potpunosti. Voljeli bismo da je više pažnje posvećeno kreiranju detaljnije surround scene, posebno kod glazbenih brojeva jer bi tada i dojam da se gledatelj nalazi u publici ispred pozornice bio još bolji. Osim spomenutog, glasnoća scena između glazbenih brojeva nije idealno podešena, odnosno dijalozi su za nijansu tiši nego što bi trebali biti, tako da smo u nekoliko navrata regulirali glasnoću na AV pojačalu. Na čistoću zvuka nemamo nikakvih prigovora. LFE kanal za subwoofer prisutan je taman toliko da poveća volumen ionako velikih efekata, primjerice na samom početku kod prikaza imena filma. Ipak, voljeli bismo da je ekstenzija još dublja i prisutnija u filmu.

Dodatni sadržaji

Osim filma na disku se također nalaze dodatni sadržaji u vidu dokumentarnih filmova koji sadrže detalje sa snimanja, te intervjue s glazbenicima čija je glazba korištena u filmu. Na disku se ne nalazi audio traka s komentarima autora filma. Dodatni sadržaji su kako slijedi:

Rock zauvijek: Legende Sunset Stripa (29:56 min., HD)

Uz domaćina Breta Michaelsa, poslušajte prave rock legende – od Defa Lepparda, Pata Benatara pa sve to Twisted Sistersa – koji ponovno oživljavaju svoje slavne rockerske dane.

Priče koje pjevamo (12:53 min., HD)

Članovi skupina Def Leppard, Journey, Night Ranger, Poison i REO Speedwagon pričaju nam prave priče koje su poslužile kao inspiracija za njihove snažne balade i himne rocka 80-ih.

Definiranje desetljeća (oko 35 min, HD)

Domaćini su Julianne Hough i Diego Boneta. Od glazbe pa sve do frizura pogledajte kako su glumačka i ostatak filmske ekipe oživjeli desetljeće rocka.

Glazbeni prilog “Any way you want it” (2:37, HD)

Nastupaju Mary J. Blige, Constantine Maroulis i Julianne Hough

Rock of Ages Musical Numbers (HD)

Direktan skok na svaki od 19 glazbenih brojeva u filmu.

Foršpan: Visit Florida (00:34 min, HD)

Turistička razglednica Floride

Zaključak

Rock Zauvijek na Blu-rayu zvuči i izgleda odlično, te s više od sat vremena dodatnih materijala predstavlja vrijedan materijal za svakog ljubitelja klasične rock glazbe i ugođaja 80-ih godina prošlog stoljeća. Mali problem s nedovoljno dobro prilagođenom glasnoćom dijaloga u scenama između glazbenih brojeva jedini je nedostatak ovog izdanja, no uz mogućnost direktnog skakanja na svaku pojedinu pjesmu, vjerujemo kako će rijetkima smetati. U cjelini, odlično izdanje koje zaslužuje našu toplu preporuku.

Rock-of-Ages-Gold-class

Na test ustupio: Continental Film

Blu-ray možete kupiti u Dajpet webshopu:

dajpetcom

Gledano na: LG 47LM960V kalibriranom NANO LED LCD televizoru

Adsense

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!