Filmovi

Revija Cannes u Movieplexu – od 7. do 14. siječnja 2009. [PR]

RUMBA / RUMBA

Francuska, Belgija

Režija: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy
Scenarij: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy
Uloge: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy, Philippe Martz

Sinopsis: Fiona i Dom dijele strast prema latinoameričkim plesovima. Vikendom sudjeluju na regionalnim plesnim natjecanjima,a kuća im je puna trofeja. Jedne večeri, nakon pobjede na plesnom natjecanju, skrenu s ceste kako bi izbjegli samoubojicu i zabiju se autom u zid. Fiona izgubi nogu, a Dom pamćenje. Kroz svoje novostečene hendikepe, gomilu slapstick gegova i niz cirkusarija, par shvaća da u njihovoj tragičnoj situaciji sve vrvi od komedije. Padaju, vraćaju se na noge, ponovno padaju, opet se uspravljaju i opet padaju. Rumba je film o optimizmu i humoru kojim se može prebroditi nesreća.

Nagrade i festivali: Tjedan kritike – 2008 Cannes Film Festival, Najbolji film – 2008 Zagreb Film Festival

Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!