DVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [DVD player]: Pioneer DV-410V-K, dio 1

Premda nam stiže vrijeme linijskih reproduktora visoke razlučivosti, interes za DVD uređajima koji nude HDMI sučelje i podršku za popularne današnje formate niti najmanje ne jenjava, a tom trendu najviše možemo zahvaliti sve nižim cijenama i gotovo usavršenih uređajima. Uistinu, ako malo obratite pažnju na specifikacije DVD reproduktora cijene iznad 500 kuna primjetiti ćete da oni nude impresivnu podršku za najrazličitijim formatima (izuzev sve popularnije Matroske, no otom potom), upscale slike na punu HD razlučivosti (1080p), USB priključak, te ispeglan softver i veliku brzinu rada. Dobrom dijelu korisniku ove će specifikacije biti sasvim dovoljne i moći će se strpiti dok ne prođe nekoliko generacija Blu-ray playera i cijene se spuste na prihvatljivije nivoe. Čisto za usporedbu, za oko 2000 kuna, koliko košta najpovoljniji Blu-ray player kod nas, može se kupiti DVD snimač s 250 GB tvrdim diskom, a sve su popularniji i modeli s ugrađenim DVB-T tunerom.

Danas ćemo se pozabaviti modelom najnovije serije Pioneer-ovih DVD playera, modelu oznake DV-410V-K, a kojeg karakterizira 1080p uspcale sadržaja, USB priključak, HDMI sučelje, te podrška za danas najpopularnije multimedijske formate. Prvi dio recenzije će se pozabaviti kratkim prikazom Pioneer-ove DV-X10 serije DVD reproduktora, te specifikacijama, pakiranjem i sadržajem DV-410V-K modela.

Pioneer DV-X10 serija

Prije nego što krenemo u analizu testiranom modela, ukratko da predstavimo novu Pioneer-ovu seriju DVD playera.

U DV-X10 seriju spadaju sljedeći modeli:

  • DV-310
  • DV-410V
  • DV-510K*
  • DV-610V

* Od navedenih modela valja odmah spomenuti da model DV-510, a kojeg jedinog krasi Karaoke funkcija, nije namjenjen za sve zemlje, već samo za Rusiju, tako da ga u ovom trenutku nije moguće naručiti kod nas.

Modeli posjeduju sufikse, ovisno o boji u kojoj su dostupni. Sufiks -S govori da se radi o modelu srebrne boje uređaja i daljinskog, dok se sufiks -K odnosi na modele crne boje.

Model DV-310 je osnovni model koji cilja na korisnike koji ne posjeduju HD Ready zaslon, s obzirom da isti nije opremljen HDMI sučeljem. Uređaj nudi podršku za popularne formate poput DVD-a, DIvX-a, te mp3 i wma glazbe, a posjeduje i preglednik slika u jpeg formatu. Valja napomenuti da od ovog modela pa nadalje svi reproduktori mogu čitati mp3 glazbu i s DVD-a, a ne samo s CD-a kao do sada. Ugrađeni USB priključak s prednje strane olakšava pregled sadržaja.

Model DV-410 nudi HDMI sučelje i upscale sadržaja na sve standardne HD razlučivosti, uključujući i 1080p. HDMI priključku pridržen je i USB priključak za brz i jednostavan pregleda audio i video sadržaja. Ugrađeni DTS dekoder omogućuje dekodiranje DTS audio za vlasnike čija pojačala ne posjeduju takvu funkciju.

Model DV-510 nije dostupan diljem Europe tako da ga ovdje nećemo posebno predstavljati, premda osim Karaoke funkcije ne nudi ništa drugačije od ostalih modela ove serije

Model DV-610 je perjanica ponude i isti uz sve što posjeduje model DV-410 nudi i podršku za DVD Audio i Super Audio CD, dva audiofilska formata relativno slabo raširena. Ovaj je reproduktor namjenjen da bude i kvalitetan CD svirač, tako da posjeduje bolje specifikacije kada je u pitanju zvuk (THD DV410: 0,0065%, THD DV610: 0,0023%, dinamički raspon DV410: 88 dB, DV610 100 dB). Što se priključaka tiče, DV-610 je također jedini reproduktor ove serije koji uz digitalni koaksijalni nudi i digitalni optički izlaz.

Nakon ukratko predstavljenih modela slijedi recenzija modela DV-410, a počinjemo sa specifikacijama, pakiranjem i njegovim sadržajem.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!