Tutorijali/uputeVodiči

Upute: Kako podesiti sliku na Samsung 65HU8500 televizoru?

settings-hu8500

Samsungov HU8500 Ultra HD LCD televizor za 2014. godinu je odličan televizor koji kombinira inovativne tehnologije s provjerenom kvalitetom slike – posebno nakon kalibracije. Kao i inače, Samsung je implementirao sve kontrole koje su neophodne za kompletno kalibraciju televizora i ako imate potrebne alate i znanje – sliku možete dodatno usavršiti.

U našem novom videu prolazimo kroz izbornike HU8500 modela nakon izvršene kalibracije i pokazujemo koje postavke smo mijenjali kako bismo dobili sliku koja je najbliža idealnim vrijednostima. Jasno, kao i inače, ne postoji nikakvog jamstvo da ćete kopiranjem postavki doista dobiti bolju sliku od one koju tvornički televizor prikazuje, no informacije u videu bi vam mogle pomoći u podešavanju po individualnim željama. Ovo posebno vrijedi za kontrole pozadinskog osvjetljenja, oštrine i Motion Plus interpolacije, a koje biste trebali podešavati onako kako vama najviše odgovara.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Kakav je Sony 50W805? Kažu i pišu, ali model 829, što je vjerojatno isto, da tv ima fenomenalnu sliku. Sinoć sam uspoređivao model 705 ili 706 sa Samsungom H6500. Bio je domaći kanal sa standard postavkama. Sony ima dosta bolji prikaz slike.

    1. W805 ću obavezno testirati, čujem jako dobre komentare sa svih strana – za razliku od W9 serije koja je kiksala zbog panela malog kontrasta.

  2. Bio sam u Technomarket. Moram priznati da nisam vidio veći izbor novih i starih modela i to svi brendovi. Malo sam se igrao sa LG 670 i 730. Prvo me malo razočarao novi meni sučelja i sporo učitavanje. Napravili su crtani film od uvoda u instalaciju. Slika mi je izgledala dosta dobra, čista, mislim da je bolja od Samsunga, ali joj je malo slabiji kontrast.

    1. Sony 50W805 ima sjajnu sliku, bar na oko, u struku ne ulazim. Ali je 3d truba, bar tako kažu, i nije baš najpametniji TV iako se vodi kao smart :), i to kažu. Probao sam ga i nije mi puno napredniji od moje Panasonic plazme iz 2011 godine. A meni je Web OS super. Imao sam priliku da čačkam i po LA modelima i ovaj interface mi se više sviđa. Nisam primjetio da je spor. Po mom mišljenju smart je napokon smart u kombinaciji Web OS i magic remote.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!