KalibracijaTutorijali/uputeVodiči

Samsung 65JS9502: Postavke za film i gaming

js9502-movies-gaming

Svaki televizor koji testiramo na HD Televiziji prolazi kroz proces kalibracije za filmove i kroz podešavanje za igranje. 3D kalibraciju od ove godine ne radimo osim ako se za to ne pokaže posebna potreba s obzirom da je interes za trodimenzionalnim prikazom jednostavno premali.

Samsungov top model LCD televizora za ovu godinu, JS9502 smo također proveli kroz kalibraciju kako bismo dobili najbolju kvalitetu slike u skladu sa standardima, te isto tako provjerili što i kako treba podesiti da bi igranje bilo optimalno. Kod igranja je osim kvalitete slike vrlo važno pravilno podesiti razinu crne boje (Black level) i odabrati poseban Game mode u kojem je kašnjenje slike minimalno.

[button color=”gray” size=”small” link=”https://hdtelevizija.com/popis-televizora/samsung-2015-tv-lineup/” ]Samsung 2015 TV lineup[/button]

U nastavku su dva videa u kojima korak po korak objašnjavamo što i kako podesiti. Iako kopiranje svih postavki ne znači da će slika biti jednake kvalitete kao i ona koja je podešena baš na vašem primjerku, pojedini savjeti mogu pomoći u postizanju prirodnije slike koja je bliža originalu.

Podešavanje za filmove:

Podešavanje za igranje:

Više videa sa savjetima za podešavanje televizora možete pronaći na TV Calibration with Darko YouTube kanalu >>

tv-calibration-with-darko

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!