Home » Vodiči » Kalibracija » Samsung 65JS9502: Postavke za film i gaming

Samsung 65JS9502: Postavke za film i gaming

js9502-movies-gaming

Svaki televizor koji testiramo na HD Televiziji prolazi kroz proces kalibracije za filmove i kroz podešavanje za igranje. 3D kalibraciju od ove godine ne radimo osim ako se za to ne pokaže posebna potreba s obzirom da je interes za trodimenzionalnim prikazom jednostavno premali.

Samsungov top model LCD televizora za ovu godinu, JS9502 smo također proveli kroz kalibraciju kako bismo dobili najbolju kvalitetu slike u skladu sa standardima, te isto tako provjerili što i kako treba podesiti da bi igranje bilo optimalno. Kod igranja je osim kvalitete slike vrlo važno pravilno podesiti razinu crne boje (Black level) i odabrati poseban Game mode u kojem je kašnjenje slike minimalno.

Samsung 2015 TV lineup

U nastavku su dva videa u kojima korak po korak objašnjavamo što i kako podesiti. Iako kopiranje svih postavki ne znači da će slika biti jednake kvalitete kao i ona koja je podešena baš na vašem primjerku, pojedini savjeti mogu pomoći u postizanju prirodnije slike koja je bliža originalu.

Podešavanje za filmove:

Podešavanje za igranje:

Više videa sa savjetima za podešavanje televizora možete pronaći na TV Calibration with Darko YouTube kanalu >>

tv-calibration-with-darko

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*