FilmoviFilmska glazba

Recenzija [OST]: Batman: Vitez Tame (2008)

Popis skladbi

1. Why So Serious?
2. I’m Not a Hero
3. Harvey Two-Face
4. Aggressive Expansion
5. Always A Catch
6. Blood on My Hands
7. A Little Push
8. Like a Dog Chasing Cars
9. I Am The Batman
10. And I Thought My Jokes Were Bad
11. Agent of Chaos
12. Introduce a Little Anarchy
13. Watch the World Burn
14. A Dark Knight

Ukupno trajanje: 1 sat i 13 minuta

Regularno izdanje nudi 63 minute glazbe na CD-u, što se u jednu ruku čini dosta jer je gotovo cijeli disk popunjen, no s druge strane film traje dva i pol sata i definitivno ima glazbenih dionica koje se ne nalaze na ovom izdanju. Iako nije najavljeno, moglo bi se pojaviti i produženo izdanje koje bi pokrilo više toga što smo čuli u filmu, premda bi vas i standardno izdanje trebalo i više nego zadovoljiti.

Glazba novog Batmana je izuzetno dobra, mistična i mračnija nego u Batman: Početak, stalno održavajući dinamiku i napetost, poput poklopca na loncu u kojem kuha voda, a koji bi svaki čas mogao odletjeti i pustiti energiju pare van. Intrigantnost Jockera pretočena je u majstorski krojenu Newton Howard/Zimmer glazbenu poslasticu, koja se u prvom redu vrti oko njegovog lika, a zatim oko Batmana i njegove transformacije u negativnca u očima Gotham Cityja.

Premda cijeli album ima vrlo sličnu temu, izdvojio bih tri skladbe koje su mi posebno dobre, s tim da zadnja apsolutno najbolje zvuči na ovom albumu i samo ona podiže ocjenu cijelog albuma za bar jedan cijeli bod. Naime, zadnja skladba traje čak 16:15 minuta i kroz svoje trajanje zaokružuje čitav ugođaj i glavne teme koje prožimaju film. Definitivno ako razmišljate da kupite jednu skladbu s ovog albuma preko iTunes-a ili neke web stranice ovo je broj jedan izbor. Osobno mogu reći da je ovo jedina skladba s ovog albuma koju već tjednima imam na iPodu i preslušavam kad god mi je prilika – svaki puta osjetim njenu energičnost i poticaj za ići dalje.

Prethodna stranica 1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. THX Tony! Recenzija filma ae iai, no ne u klasičnom smislu vea au napisati kako je rješeno Blu-ray izdanje… Evo baš sam jučer počeo pregledavati disk 2 s dodatnim sadržajima, ima toga prilično…

  2. Smeta me kod blu ray izdanja što u par scena panorame format prelazi iz 2.40:1 u 1.85:1. Kod normalnog dvd izdanja takav slučaj nije. ?????

  3. Mene osobno to ne smeta, štoviše, mislim da su scene upečatljivije kada ih se gleda u 16:9 formatu, posebno na početku i na kraju filma. No, to je samo moj dojam… Za DVD izdanje nisam siguran, no provjeriti au…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!