Audio-video uređaji

Time testirao Mitsubishi LaserVue laserski HDTV

Nakon što je prije mjesec dana otkrivena cijena velom tajne zaogrnutih Mitsubishi-jevih laserskih televizora, danas napokon imamo nešto više od par slika i poznate cijene – objavljen je prvi test 65-inčnog LaserVue televizora. Radi se o prvom televizoru koji koristi lasersku tehnologiju, a koja bi trebala dati još vjerniju sliku uz smanjenu potrošnju električne energije. Josh Quittner iz magazina Time je imao priliku testirati jedan takav i dojmovi su i više nego pozitivni. Štoviše, Quittner je otišao toliko daleko da je izjavio kako je LaserVue “najbolji zaslon za kućnu zabavu u Americi“. Boje je opisao kao senzacionalne i jasne, posebice crvenu koja izgleda kao ona iz stvarnosti, a ne narančasto kao na LCD zaslonima. Uz sve ovo zaslon troši 2/3 električne energije kakvog LCD-a ili plazme, što je također sve važniji aspekt kućne zabave. Recenziju možete pročitati na Time-ovoj stranici, premda ista nije pisana strogo tehnički, no u svakom slučaju daje prve informacije koje su u skladu s onime što smo priželjkivali od laserskog HDTV-a. [Time] [Gizmodo]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!