Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Sharp otkriva 60-inčni 4K LCD TV

Sharp otkriva 60-inčni 4K LCD TV

Sharp i I-cubed istraživački centar kreirali su 60-inčni 4K prototip sljedeće generacije s četiri puta većom rezolucijom od Full HD-a.

Ovaj televizor koristi I-cubedovu ICC tehnologiju koja gledatelju pruža iskustvo spoznaje kao kada promatra krajolik u stvarnosti.

“Želimo pružiti tehnologiju koja zamjenjuje nadolazeći električni signal sa slikom kreiranom korištenjem stvarnog optičkog signala”, naglasio je Tetsujiro Kondo, predsjednik I-cubed istraživačkog centra.

Konkretnije, snimka u HD-u se konvertira u 4K rezoluciju, no inovacija nije samo u konverziji u super HD i redukciji šuma, već u pružanju gledatelju osjećaja za perspektivu, trodimenzionalnost i prirodnost tekstura.

Ne sumnjamo da će Sharp i I-cubed nastaviti simbiozno nadograđivati ovu tehnologiju, s ciljem kreiranja praktične verzije sljedeće godine.

Izvor: Akihabara

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*