LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40V4000 [100 cm]

Korištenje

Korisnički izbornici

Za razliku od starijih Sonyjevih zaslona koji su koristili tzv. “WEGA GATE” stil izbornika u plavoj i žutoj boji, KDL40V4000 koristi izbornike koji asociraju na premium “Xross Media Bar” stil, a kakav se može vidjeti kod skupljih modela ovog proizvođača, kao i na PlayStationu 3. Izbornici su klasičnog izgleda plavih i žutih nijansi, a prilikom podešavanja postavki slike plava pozadina ustupa mjesto programu na kojem je trenutno korisnik kako bi se promjene mogle lakše uočiti.

Na vrhu hijerarhije izbornika se nalazi [Picture Mode], a koji se može postaviti na [Vivid], [Standard] ili [Kino]. Prva dva moda daju svijetlu, plavo-toniranu i izoštrene sliku, dok je potonji dao hladniju slikui kao takvu, te su sva naša daljnja ispitivanja bila bazirana upravo na tom modu.

Kontrole se dalje odnose i na pozadinsko osvjetljenje, a tu je i tradicionalna [Noise Reduction] kontrola šuma, koja koristi temporalne i prostorne metode da očisti sliku od smetnju. [MPEG Noise Reduction] radi iste zahvate na slici, no onoj digitalnoj.

Advanced Settings] izbornik daje mnogo manje opcija nego kod ostalih BRAVIA televizora, no ovo nije veliki nedostatak zato što većinu tih opcija prosječni korisnici niti ne diraju, a mnoge je i bolje ostaviti ugašenje. Sve što se ovdje nudi su [Advanced Contrast Enhancer] i [Live Colour] kontrole, koje su isključili.

Daljinski upravljač

Drago nam je vidjeti da je Sony nakog nekoliko godina proizvodnje osrednjih daljinskih upravljača ponovno se vratio na stare staze i uz svoje prijemnike počeo prilagati tanke i elegantne upravljače na kojima je sve na svojem mjestu, a usput u ruci se osjećaju izvrsno. Poleđina je tako oblikovana da izvrsno stoji u rukama, a tipke su logično postavljene i vrlo brze. Numerički dio je označen velikim brojkama bijele boje, a Sony je u svoje stilu u donjem dijelu otisnuo svoje ime i oznaku uređaja kojim se upravlja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!