LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40V4000 [100 cm]

Korištenje

Korisnički izbornici

Za razliku od starijih Sonyjevih zaslona koji su koristili tzv. “WEGA GATE” stil izbornika u plavoj i žutoj boji, KDL40V4000 koristi izbornike koji asociraju na premium “Xross Media Bar” stil, a kakav se može vidjeti kod skupljih modela ovog proizvođača, kao i na PlayStationu 3. Izbornici su klasičnog izgleda plavih i žutih nijansi, a prilikom podešavanja postavki slike plava pozadina ustupa mjesto programu na kojem je trenutno korisnik kako bi se promjene mogle lakše uočiti.

Na vrhu hijerarhije izbornika se nalazi [Picture Mode], a koji se može postaviti na [Vivid], [Standard] ili [Kino]. Prva dva moda daju svijetlu, plavo-toniranu i izoštrene sliku, dok je potonji dao hladniju slikui kao takvu, te su sva naša daljnja ispitivanja bila bazirana upravo na tom modu.

Kontrole se dalje odnose i na pozadinsko osvjetljenje, a tu je i tradicionalna [Noise Reduction] kontrola šuma, koja koristi temporalne i prostorne metode da očisti sliku od smetnju. [MPEG Noise Reduction] radi iste zahvate na slici, no onoj digitalnoj.

Advanced Settings] izbornik daje mnogo manje opcija nego kod ostalih BRAVIA televizora, no ovo nije veliki nedostatak zato što većinu tih opcija prosječni korisnici niti ne diraju, a mnoge je i bolje ostaviti ugašenje. Sve što se ovdje nudi su [Advanced Contrast Enhancer] i [Live Colour] kontrole, koje su isključili.

Daljinski upravljač

Drago nam je vidjeti da je Sony nakog nekoliko godina proizvodnje osrednjih daljinskih upravljača ponovno se vratio na stare staze i uz svoje prijemnike počeo prilagati tanke i elegantne upravljače na kojima je sve na svojem mjestu, a usput u ruci se osjećaju izvrsno. Poleđina je tako oblikovana da izvrsno stoji u rukama, a tipke su logično postavljene i vrlo brze. Numerički dio je označen velikim brojkama bijele boje, a Sony je u svoje stilu u donjem dijelu otisnuo svoje ime i oznaku uređaja kojim se upravlja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!