LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Panasonic TX32LXD700 [82 cm]

Premda Panasonic voli navoditi kako su plazma paneli jedino razumno rješenje za zaslone velikih dijagonala, ovaj japanski div proizvodi i panele manjih dijagonala. Upravo su dijagonale od 32 i 37 inča zanimljive večini kupaca, stoga ćemo se u ovoj recenziji pozabaviti LCD zaslonom dijagonale 32 inča, a koji je naširoko poznat pod oznakom TX32LXD700. Što nam je Panasonic pripremio kod ovog modela. Za početak, radi se o HD Ready zaslonu rezolucije 1366×768 piksela iza kojeg stoji IPS Alpha matrica, Panasonic-ova V-Real 2 video tehnologija, a tu je i značajka imena 100 Hz Motion Picture Pro, čiju namjenu već i iz samog imena možete pretpostavljati.

Recenzija objavljena na HDTVtest stranici u kolovozu 2007. godine. Panasonic je u međuvremenu izdao nove serije tako da ovdje dan tekst služi samo za referencu!

Kada je TX32LXD700 stigao na test, odmah po otvaranju kutije nam se je svidjelo to što je stalak predinstaliran, što olakšava i ubrzava instalaciju, a sam stalak omogućuje zakretanje televizora prema preferencijama korisnika. Ovdje ćemo ponovno spomenuti IPS Alpha matricu koja osigurava odličnu stabilnost slike i pri velikim kutevima gledanja, tako da zakretanje televizora nije toliko potrebno, premda je dobro znati da je ta značajka ovdje prisutna.

Sam zaslon je uokviren relativno debelim plastičnim okvirom sjajno crne boje. Kako nismo prvi dobili ovaj primjerak na test, lagane ogrebotine i otisci prstiju su bili vidljivi pod određenim kutevima, no kako se radi o plastici i sjajnom premazu, to nas nije pretjerano iznenadilo.

Zvučnici ovog televizora se nalaze u horizontalnom prostoru ispod zaslona.

Napokon, kontrole na samom televizoru su postavljene daleko od promatrača, s gornje strane televizora. Tipke osjetljive na dodir nude opcije za ugađanje slike, prebacivanje između TV i AV ulaza, a tu je i tipka za paljenje za sve one koji su ekološki svjesni.

Priključci

Panasonic TX32LXD700 nudi 3 HDMI priključka od kojih svaki može primiti fullHD video signal rezolucije 1080p, premda sam panel ne nudi dovoljno piksela za prikaz takve rezolucije bez downsampling-a. Dva HDMI priključka se već standardno nalaze sa stražnje strane, dok je treći smješten ispod malih vratašca s prednje strane televizora, što je vrlo praktično ako posjedujete HD kameru primjerice.

Priključci sa strane: komozitni, S-Video i izlaz za slušalice

Kada govorimo o analognim priključcima, Panasonic ima i ovdje sve potrebno: 2 SCART-a (od kojih jedan prima S-Video signale), jedan komponentni ulaz koji prima HD video do 1080i, VGA/PC priključak koji nudi 1:1 mapiranje piksela, a sa strane se nalaze još kompozitni/S-video priključak uz izlaz za slušalice i stereo ulaz putem dva RCA priključka.

Stražnja strana: 2 x HDMI, komponentni, VGA, 2 x Scarts, analogni i digitalni audio izlaz

Stražnja strana također nudi audio izlaze, a pomoću kojih zvuk iz televizora možete odvesti u AV pojačalo i uživati u daleko boljem zvuku od onog koji dopire iz ugrađenih zvučnika (naravno, ako posjedujete solidne zvučnike spojene na pojačalo). Digitalni audio izlaz šalje zvuk ne samo iz digitalnih izvora, već i iz svih ostalih, što nije dostupno kod nekih drugih modela.

Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!