LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Panasonic TX37LZD85 [94 cm]

Premda Panasonic kao proizvođač televizora plazma tehnologiji pridaje mnogo energije i nudi izbacuje na tržište vrlo interesantne modele, odnedavno je i u LCD tehnologiju počeo ulagati značajne napore. Koristeći IPS Alpha matrice (In-Plane Switching Alpha) u svojim panelima, Panasonic-ovi LCD-i nude impresivne kutove gledanja bez vidljivih promjena u bojama, a zahvaljujući velikim i veoma produktivnim tvornicama koje dijeli s Hitachi-jem i Toshiba-om, Panasonic ima mogućnost proizvesti vrlo kvalitetne zaslone.


Na testu danas imamo 37″ HD televizor rezolucije 1920×1080 piksela, a čiji će pravi potencijal doći u prvi plan tek kroz nekoliko godina kada se količina sadržaja poveća. Uz visoku rezoluciju, koja je u stanju ponuditi 1:1 mapiranje piksela kod fullHD sadržaja, TX37LZD85 nudi i 100 Hz Motion Picture Pro tehnologiju za glađe akcijske scene bez zamućenja, te dinamički kontrast od 10,000:1. Provjeriti ćemo stvarne performanse ovog Panasonic-ovo modela, te vidjeti vrijedi li u njega uložiti.

Dizajn

Panasonic TX37LZD85 dizajnom se ne razlikuje se pretjerano od ostalih LCD-a na tržištu – okvir sjajne crne boje sa srebrnim detaljima moderno izgleda i odlično će se uklopiti s ostalim AV uređajima u modernom domu (PS3, Pioneer Elite oprema,… :)). Primjećujemo profile koji su deblji nego kod ostalih LCD-a, a srebrnu boju vidimo još jedino na zaštitnoj mrežici za zvučnike, horizontalno postavljenoj u donjem dijelu okvira.

Ako opipate okvir s desne strane, osjetiti ćete tipke za osnovnu kontrolu nad televizorom, tipke za kretanje po izbornicima, te posebne tipke za odabir TV ili nekog od AV modova (Scart, HDMI,…). Panasonic ne bi bio Panasonic da nije ugradio čitač SD memorijskih kartica, a koji ćete pronaći također s desne bočne stranice. Čitač omogućuje pregled slika u visokoj razlučivosti na televizoru.

Stalak je elegantan, gladak i u skladu s ostatkom zaslona, crne je boje s srebrnim premazon na plohama gdje je rezan. Površina nalijaganja na podlogu je velika, radi čega će odahnuti svi oni zabrinuti za stabilnost ekrana ovakvih dimenzija. Dobra je stvar što dolazi predinstaliran, dakle nikakve dodatne akcije nećete trebati poduzimati da ekran osvane na polici vašeg dnevnog boravka.

Za one koje zanima materijal od kojeg je plastika okvira napravljena evo odgovora: radi se o polistirenu, a kojeg na plastici možete uočiti po otisku >PS<.

Adsense
1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

 1. Pomagajte..kupujem LCD i dvoumim se izmedu 2 tj 3 modela
  1.SAMSUNG UE40B7000 (11880kn)
  2. Phillips 42PFL9803H (12500kn)
  i ev 3. Sharp LC40LE600EV (10000kn)

  totalno sam lud a najvise dvojim izme?u prva 2.
  Jel mi može tko suvislo sugerirati.
  HVALA !!!!!!!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!