OLEDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija: LG 55EG910V – najbolji moderni Full HD televizor?

lg-55eg910v-header

55-inčni EG910V je posljednji Full HD OLED TV koji je LG Electronics lansirao na globalno tržište, te tako jasno pokazao da je budućnost OLED televizora Ultra HD rezolucija. Prilično smo sigurni da će istim putem krenuti i ostali proizvođači. Panasonic je prošle godine lansirao prvi i do danas jedini model 65CZ950 s Ultra HD rezolucijom zaslona, a krajem ove i tijekom iduće godine bi OLED u svoju ponudu trebali uvrstiti Philips, odnosno B&O. Lansirati Full HD OLED TV kada svi bruje o Ultra HD-u i HDR-u bio bi nepromišljen potez.

No nepobitna je činjenica kako Ultra HD nije svima zanimljiv, što zbog same rezolucije koja u tipičnom dnevnom boravku ne može doći do izražaja jer sjedimo predaleko od ekrana, što zbog HDR-a koji mora sazrijeti i kvalitetno se implementirati u sadržaj. U ovom trenutku, HDR sadržaji jako variraju u kvaliteti i studijima će trebati barem nekoliko godina kako bi pronašli pravi odnos dinamike koja će s jedne strane poboljšati iskustvo gledanja, a da pritom ne bude sama sebi svrha i ne udaljava gledatelja od samog filma.

lg-65ec950v-uhd3
UHD demo

Sve nas to dovodi do Full HD televizora kojih je sve manje na tržištu uslijed ekspanzije Ultra HD-a, no to ne znači da su za otpisati  – barem ne svi. Štoviše, Full HD slika na Full HD televizoru izgleda odlično, oštro i bez ikakvog skaliranja, te svima koji TV gledaju s udaljenosti koja je dvije dijagonale ekrana ili veća, Ultra HD kao takav, barem u ovoj fazi, nije potreban.

S obzirom da je LG-jev 55EG910V posljednji Full HD OLED TV na tržištu, iskoristili smo priliku i detaljnije ga isprobali. Ovo nije kompletan test, već samo naši utisci koji su nastali tijekom kalibracije dvaju primjerka, jednog s 12 i drugog s oko 716 radnih sati.

Novi stari OLED

lg-eg91-oled-tv-1350-1110-1

LG-jev 55EG910V možemo najlakše opisati kao osvježenu verziju modela iz 2014. – 55EC930V. Ono što prvo upada u oči je osvježen dizajn u “Art slim” varijanti – iznimno tanak okvir i mala dubina u gornjem dijelu, te novo postolje klasičnijeg izgleda nego kod prethodnika. Postolje je, baš kao i kod modela EC930V, izrađeno iz plastike sa završnom obradom u imitaciji brušenog aluminija. Iako je imitacija vjerno napravljena, voljeli bismo vidjeti pravi aluminij na televizoru ove klase.

Kao i ostali Full HD OLED TV-i iz LG-ja, tako i EG910V koristi LG Displayevu WRGB OLED tehnologiju koja stvorila mnogo poklonika otkako se pojavila na tržištu. Prekrasan prikaz boja, beskonačan kontrast, izvrstan kut gledanja. LCD televizori se mogu u pojedinim segmentima približiti performansama OLED tehnologije, no ne i bez niza kompromisa koje do danas, čak i najbolji i najskupocjeniji modeli, nisu mogli otkloniti.

Analiza slike

Krenimo s analizom – u tablici niže donosimo pregled mjerenja vezanih za tvorničke karakteristike slike (na modelu koji je odradio nešto više od 700 sati), uz ocjene od 1 – 4 (legenda se nalazi ispod tablice).

Provjera karakteristika slike je izvršena putem SpectraCalovog Calman 5 Ultimate for Business softvera, X-Rite C6 kolorimetra i VideoForge generatora uzoraka.

Analizirana karakteristika Vrijednost Ocjena*  Komentar
ANSI kontrast (tvornički) beskonačan 4  izvrstan rezultat
ANSI crna boja [cd/m2] (tvornički) 0.000 4 idealan prikaz crne boje
Svjetlina slike [cd/m2] (tvornički) 218 3  mjereno na 18-postotnom uzorku u Cinema predlošku
Najveće greške u nijansama sive (tvornički) 2.8 4  Kalibrirano stanje se smatra kada su greške manje od 3
Tvornički najveće greške u bojama (tvornički)  2.8 4 Kalibrirano stanje se smatra kada su greške manje od 3
Pokrivenost Rec.709 raspona boja (tvornički) 99.7% 4 Prihvatljiva tolerancija je +/- 3%.
Pokrivenost DCI-P3 raspona boja (tvornički) 87% 3 Za više rezultata posjetite usporedni prikaz.
Kontrole za kalibraciju / 3 ISFccc Expert 1 i 2 predlošci za svaki ulaz
Prosjek: 3.6 dobro prema izvrsnom

* – ocjene od 1-4, 1 = loše, 2 = osrednje3 = dobro, 4 = izvrsno

U tablici vidimo da EG910V postiže vrlo dobar rezultat, uz očekivano visoke ocjene kada su kontrast i crna boja u pitanju. Ono što nas je jako pozitivno iznenadilo bile su tvorničke karakteristike slike, a koje bez ikakve zadrške možemo opisati kao kalibrirane već tvornički. Ne samo da su greške u nijansama sive i u bojama ispod uočljive granice od 3, nego je i raspon boja gotovo idealnih 99.7% u odnosu na Rec.709 standard. Jedini detalj koji smo uočili da nije dobro tvornički podešen jest razina crne boje (Brightness kontrola), a koja je bila prenisko podešena pa je dio detalja u “povrh crne boje” segmentu ostao prigušen. Srećom, to se lako može provjeriti i podesiti uz pomoć testnih diskova, poput primjerice besplatnog AVS HD 709.

Upravo u pogledu tvornički podešene slike u Cinema predlošku, EG910V donosi bitno poboljšanje u odnosu na njegove prethodnike, EA980V i EC930V modele.

lg-55eg910v-cinema-default
LG 55EG910V – Cinema tvornički podešena

Dva predloška za kalibraciju, Expert 1 i Expert 2 su također vrlo precizno podešeni – grafovi niže prikazuju Expert 1 predložak:

lg-55eg910v-expert1-factory
LG 55EG910V – Expert 1 tvornički predložak

Za usporedbu, niže se nalaze rezultati za tvornički podešene predloške 55EA980V i 55EC930V OLED televizore:

55EA980V-expert1-2d
LG 55EA980V Expert 1 tvornički podešen
LG-55EC930V-default-Expert1
LG 55EC930V Expert 1 tvornički podešen

Premda je već tvornički jako dobro podešen, kalibracijom je moguće postići još bolji balans bijele boje, ujednačiti gammu na svim razinama i podesiti za svaku od boja pravilnu nijansu, zasićenje i svjetlinu. To smo odlučili napraviti i iskoristiti sve prednosti opcije za kalibraciju koje ISFccc certificirani predlošci nude. Ovdje smo nas je dočekalo ugodno iznenađenje – podešavanje balansa bijele boje više nije ni približno onako zamorno kao prije kada su izbornici bitno utjecali na karakteristike uzorka koji se mjeri na ekranu. Ovog puta su naša očitanja s izbornicima i bez njih bila unutar minimalne tolerancije, što nam je omogućilo najbrže do danas podešavanje balansa bijele boje u 20 točaka na jednom OLED televizoru. Osim toga, svih 20 točaka je izvrsno funkcioniralo, nije bilo preklapanja i nelogičnosti (primjerice da podešavanje točke na 75% utječe na 70% i 80%), tako da smo na oba primjerka koja smo kalibrirali postigli izvrstan rezultat.

lg-55eg910v-calibrated-expert
LG 55EG910V nakon kalibracije

U cjelini, ako zanemarimo standardno neprecizan Standard predložak, možemo zaključiti kako 55EG910V ima najbolje tvornički podešenu sliku od svih Full HD OLED TV-a koje smo isprobali do danas, te da mu kontrole za kalibraciju rade preciznije.

Pogledajmo u nastavku rezultate analize samog zaslona:

Analizirana karakteristika Ocjena*  Komentar
Ujednačenost boje na ekranu 2 uočena nijansa crvene i zelene boje po ekranu (vidi komentar niže)
Efekt prljavog ekrana (Dirty Screen Effect) 3 minimalan
Refleksije zaslona 2 glossy zaslon podložan refleksijama ambijentalnog svjetla
Prikaz iz kutova 4 izvrstan rezultat
Prosjek: 2.75  osrednje prema dobro

* – ocjene od 1-4, više je bolje, 1 = loše, 2 = osrednje3 = dobro, 4 = izvrsno

Kod analize zaslona smo se najviše zadržali na uniformnosti slike, a koja nije bila idealna na oba zaslona. Kod oba modela, a posebno kod primjerka koji je radio svega 12 sati, lijevi dio ekrana je imao crvenkastu notu, središnji zelenkastu, a desni vrlo blago pojačanu crvenu. Kod modela s odrađenih oko 700 sati vidimo nešto drugačiju “obojanost” ekrana, no ponovno borbu za prevlast između crvene i zelene. Napomena: obje fotografije su nastale prije kalibracije.

lg-55eg910v-12hrs-uniformity
LG 55EG910V – televizor s 12 radnih sati
lg-55eg910v-716hrs-uniformity
LG 55EG910V – televizor sa 716 radnih sati

Problem uniformnosti je bio najbolje vidljiv kada smo preko čitavog ekrana staviti uzorak bijele boje ili neku od nijansi sive. Anomaliju smo i izmjerili postavljanjem kolorimetra na lijevu stranu zaslona, te dobili slijedeće rezultate:

lg-55eg910v-expert1-factory
LG 55EG910V – 716 sati – Expert 1, kolorimetar u centru
lg-55eg910v-expert1-meter-left
LG 55EG910V – 716 sati- Expert 1, kolorimetar na lijevom dijelu ekrana

Usporedba jasno pokazuje kako se balans bijele boje bitno mijenja ovisno o položaju mjernog instrumenta na ekranu. Tako u centralnom dijelu vidimo pad crvene komponente kako svjetlina rade, dok na lijevoj strani crvena komponenta je ujednačena, a zelena je ta koja opada.

Iako bi se po fotografijama i mjerenjima moglo pomisliti kako je slika na 55EG910V jako neujednačena, u stvarnosti to nije bilo tako. Moguće da se blaga neravnoteža nijansi  vidi na modelu s 12 radnih sati kod prikaza skijanja ili kod crno-bijelih filmova, no kod modela koji je odradio 700 sati nijanse su, posebno nakon kalibracije, unutar prihvatljive granice od deltaE2000 <3, odnosno neuočljive netreniranom ljudskom oku. Konkretno, gledali smo odabrana poglavlja filma Spider-Man 3 i ništa nas nije smetalo dok smo uživali u cjelini – izvrsnoj slici koju 55EG910V OLED TV pruža.

lg-55eg910v-spiderman
Kadar iz filma Spide-Man 3

Što se efekta prljavog ekrana tiče, iz onog što smo vidjeli on je minimalan i zasigurno neće smetati ljubitelje sporta i igrače. Zaslon je reflektivan pa je za optimalan rezultat nužno prilagoditi ambijentalnu rasvjetu. Zakrivljeni zaslon u određenoj mjeri umanjuje refleksije bočnih izvora svjetlosti, no s druge strane izdužuje izvore svjetlosti ispred zaslona.

Što se kuta gledanja tiče, kod oba modela je on izvrstan i uz minimalnu promjenu u boji slike. Kod analize 55EC930V modela smo uočili naginjanje ka zelenoj boji pri gledanju iz kuta, no u slučaju 55EG910V modela, takve pojave nije bilo. Vjerujemo kako je LG poradio na kvaliteti filtra na samom zaslonu kako bi rezultat bio konzistentniji od primjerka do primjerka što očito nije bio slučaj kod 55EC930V modela.

Kvaliteta slike – dojam

lg-55eg910v-sd

LG-jev 55EG910V dijeli mnoge sličnosti s ranije testiranim LG-jevim OLED televizorima, tako da i u ovom slučaju govorimo o odličnoj kvaliteti slike za SD, a posebno za HD sadržaje. Skaliranje je na visokom nivou, oštrina slike za SD signal solidna, a glatkoća izvođenja filmova se može prilagoditi kroz TruMotion algoritam ovisno o željama korisnika. Premda nismo mjerili pokretnu rezoluciju, iz viđenog možemo zaključiti kako 55EG910V postiže isti rezultat kao i detaljno analiziran 55EA980V model – oštrina slike je dobra kako za filmove, tako i za sport i igre.

Prikaz boja na zaslonu idealnog kontrasta je svaki puta impresivno iskustvo, posebno za one koji su do sada gledali LCD TV – čak će i vlasnici kvalitetnih plazma TV-a uočiti poboljšanje u kontrastu i veću mirnoću slike, bez posterizacije i “nervoznih” piksela. Zbog sjajnog zaslona, filmove preporučamo gledati u zamračenom ambijentu kako bi svi detalji u slici mogli doći do izražaja.

Za igrače jedna informacija – u Game predlošku smo izmjerili ulazno kašnjenje od 50 ms. Rezultat koji je nešto bolji od 55EA980V modela (55 ms), no i dalje daleko od odličnog rezultata kakav postižu televizori s manje od 30 ms kašnjenja. Za casual i manje zahtjevne igrače navedeno kašnjenje neće biti ograničavajući faktor.

Što se zadržavanja slike tiče, tragove testnih prozora smo uočili nakon kalibracije modela koji je odradio 12 sati, no isti su ubrzo nakon puštanja TV programa nestali. Kod modela s preko 700 radnih sati nismo uočili tragove. Na oba zaslona nismo uočili tragove trajno zapržene slike.

Zaključak

lg-55eg910v-award

S obzirom na trenutnu cijenu, kao i ponudu LCD televizora slične cjenovne kategorije, LG-jev 55EG910V je odlična kupovina s obzirom na visoku kvalitetu slike i mogućnosti koje pruža. Ako je vaš interes u narednim godinama prvenstveno gledati Full HD sadržaj i želite ga gledati u najboljoj mogućoj kvaliteti, smatramo da moderniji i bolji televizor od 140 cm velikog 55EG910V nećete pronaći. Ne treba zaboraviti niti 3D koji će sve manje televizora podržavati već od ove godine. S naše strane – topla preporuka!

Poveznice:

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

jeftinije-hr

© HD Televizija 2016. Sva prava pridržana.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

50 komentara

 1. Svaka čast na recenziji! Ja sam bio vrlo brzo kupnje 910V modela ali je onda u tom mom premišljanju kod nas stigao 920V model koji je ujedno i 4K model pa sam ipak uzeo njega s obzirom da svaki tv koji kupim imam oko 7-8 godina.jel se sprema možda kakva recenzija 920V modela možda?

  1. Hvala Matija – budem vidio hoće li biti testa 920V – opasno blizu je dolazak novog lineupa tako da mislim da ću taj model preskočiti (osim ako mi se baš ne pruži prilika za test).

 2. Želim iskoristiti da ovim putem zahvalim Darku što je našao vremena i namjestio meni i poznaniku ove televizore.
  Toplo preporučam svima koji su zainteresirani za Oled modele ili ih već imaju, počevši od gosp Matije i drugih da se slobodno jave gos Darku za kalibraciju svog tv oleda.
  Oled tv su posebne biljke i svaki panel traži svoju kalibraciju.
  Moj koji je radio malo sati ali odmah se vidjelo kako ga je kalibracija poboljšala.
  S radnim satima će to bit još bolje.
  Darko će uz dogovorenu cijenu( koja je isplativa s obzirom na cijenu tv) , napravit svoj posao profesionalno i imat će te kalibriranu sliku i produžiti život svom tv-.

  1. Već je broj u telefonu spremljen. Čeka se samo malo povoljnija situacija s obzirom da se ispljunulo poprilicno za 920 plus 3 godine osiguranja. Ali javit ću se ja Darku kroz mjesec-dva max. :)

   1. Šta je stvarno toliko bolja slika nakon kalibracije? A jel treba onda za svaki ulaz kalibrirati sliku ili se onda isf predlošci koriste više manje za sve?

    1. Slika se kalibrira u expert1 modu, mogu se posli kopirat postavke na druge ulaze- posebno je kalibracija za 3D i ako se zeli za igranje igrica

 3. Darko,
  Pre svega zelim da se zahvalim na odlicnim recenzijama i detaljnim analizama koje su mene kao laika uvele u jedan potpuno drugaciji svet koji se tice televizije.
  Pre nekoliko meseci sam se lomio oko kupovine philips 55pus7600 UHD televizora, ali sam uvazio predoge posetilaca sajta i novac ostavio po strani kako bih uzeo oled uhd tv.
  Pazljivo sam pratio lokalno trziste i primetio kako je LG izbacio nekoliko oled UHD modela kojima se cene drasticno razlikuju, te ovim putem molim sve posetioce sa mi preporuce jedan od njih.
  Veliki pozdrav iz Beograda.

  1. Ja uzeo 920V tjedan dana nakon sto je dosao na nase trziste i jedino sto mogu reci je da sam odusevljen. Jos da je flat…. :p

   1. Nije li tajna koliko te je ispao i gde si kupio? Cuo sam (bar je tako ovde kod nas u SRB) da ti dileri mogu dati mnogo veliki popust, ako narucujes neki skuplji mode direktno od njih…

    1. Kod nas u Hrvatskoj u Čakovcu, s trogodišnjim osiguranjem za sve glede tv-a 24 tisuće ali na rate na American. Ne keš…. da je bio keš bilo bi jeftinije. Sad ih nema više kolko vidim. Vjerojatno je bila ograničena količina. Ne znam…

 4. Ljudi olako zaboravljaju da cijelo ovo vrijeme dok pričamo o manama i prednostima lcd, plasma i oled televizora postoji tehnologija prikaza koja je u stanju prikazati gotovo iste razine crne kao oled, ali bez straha od burn in-a i trosenja plavog sub-pixela. Maksimalno dobrog prikaza bilo kojih sadržaja bilo koje rezolucije, bez imput laga i savršene pokretne rezolucije i sto je najvaznije, ne kosta desetine tisuca kn. Probajte pogoditi o čemu se radi

   1. CRT mi nikako ne ide sa “ne kosta desetine tisuca kn”. Istina, vjerojatno ne bi kostao toliko ali velicina CRTa je poprilicno ogranicena zakonima fizike i vjerujem da ni danas 32″ CRT ne bi bio jeftiniji od 32″ LCDa. A eventualni (poprilicno nemoguci) 50′” CRT sigurno bi bio skuplji od LCda.

    1. Da, crt. Iako doma imam panasonic tx36pd50 tv kojem niti plasma p42gt60 nije u stanju parirati kada se radi o prikazu sd sadrzaja (lcd necu niti spominjati) ipak sam tu mislio na kvalitetne crt monitore, prvenstveno trinitron. Kako doma imam par komada a takodjer uz njih ih dobar lcd monitor (dell u2525) nikada mi nece biti jasno kako netko moze gledati npr neki star wars ili star trek film na lcd monitoru ili televizoru i pritom biti zadovoljan prikazanim. Ja mislim da je za sve ljubitelje sf-a i svemira must have oled tv, plasma ili crt

     1. Pa CRT je svakako imao svojih prednosti. I nedostataka. Ali ne kuzim ovo o cijeni. Pa kostali su………. puno. Jbt, ja sam 32″ CRT platio vise nego kaj sad kosta ovaj 55″ OLED iz naslova. Na stranu sad vrijednost love, inflacije, deflacije, krize………. Jedini razlog zasto sam prije 15-20 godina kupovao skupe top modele je zato sto nisi bili zamijenjeni novima nakon 3 mjeseca i zato jer su bilo koliko toliko future proof pa su imali i neku vrijednost nakon par godina. Danas je sve stara krama nakon 12 mjeseci i ne pada mi napamaet kesirati 2-3 k€ za nesto, Radije srednja klasa za soma pa bacim nakon isteka garancije. I onda opet novi za soma koji je bolji od 2 godine starog top modela. Ili ako nis, ima sve prikljucke, tunere i druge PM koje stalno stancaju.

      1. Mene je moj trinitron 21″ g520 monitor kostao 150kn u oglasu plus 320kn malo servisa i poxesavanja. Rezultat je naravno slika gotovo beskonacnog kontrasta slicno kao na oled-u. Kakav got multimedijalni sadrzaj pustim na tom monitoru izgleda vrhunski i bolje nego na lcd-u u2515. Lcd koristim za net i office a multimedina ide na trinitrona,tako da sam ta dva svijeta uspjesno pomirio.

     2. Tehnologiju koju si opisao a nisi ni znao da postoji razvili su Canon i Toshiba i zove se SED (Surface conduction Electron emitter Display) i premijerno je predstavljena mislim na CES-u 2005. Ukratko radi se o super-tankom CRT-u (imaš dosta informacija o SED-u na internetu), prodaja je bila najavljena za “sledeću” godinu (2006.-u valjda) ali nikada nije počela zbog problema sa patentnim pravima (koje Toshiba nije imala), 2010. je razvoj za “potrošačko” tržište u potpunosti prekinut ali je nastavljen za “komercijalno” tržište da bi ubrzo i to bilo stopirano. Zbog par budala iz “Applied Nanotech”-a (vlasnik nekih patentnih prava vezanih za SED) ostali smo bez fantastične tehnologije i televizora.

      1. Ako se ne varam, Canon je na kraju dobio to i ovi su odustali od daljneg tuzakanja. A Canon od SEDa. I SONY od FEDa.

      2. Steta sto to tada nije zazivjelo, jer nakon nestanka crt-a sa scene nekoliko godina je postojala velika rupcaga kada jos tebnologije plasma i lcd nisu dozrele. Tako da prakticki jedno vrijeme covjek nije imao u ducanu nista za kupiti ako je htio kvalitetu prikaza. Bilo kako bilo tu je sada oled i nadajmo se da cemo te panele vidjati sve vise ne samo na velikim televizorima vec i na nekoj tridesetdvojki i na monitorima,laptopima,itd

 5. Darac ,još jedna odlična i objektivna recenzija. Inače od mene oled tehnologija ima veliku dobrodošlicu. Kompaniji LG iskrene čestitke za sav njihov rad, inovativnost i zaslužen uspjeh u proizvodnji oled panela

 6. Na priloženim slikama prikaza bijele boje vidljiva je pink fleka po stranama. Interesuje me da li je ovo do korištenog foto-aparata ili stvarno postoji? U recenziji ne vidim da se spominje, a mjerenje je obavljeno na centralnoj tački pa se čini logičnim da nije izmjereno odstupanje. Čitao sam po stranim forumima i navodno je ovo poznat issue zbog antirefleksivnog premaza.

    1. pa to ti najvise ovisi u kakvim uvjetima gledas TV. Naime, taj sloj ti reagira na ambijentalno osjetljenje. Cak i da imas 100% crni ekran i ali da ti tuce sunce u njega vidjelo bi se jos jace. Ovo gore se vrlo vjerojatno ne bi kuzilo da nije slika 100% bijela i da ima neke pokrete. Mislim da ne bi to primjetio na skijanju ili hokeju, bar ne u istim uvjetima kakvi su na slici gore.
     Meni to nije nis bitno drugacije nego refleksija na LCDu, samo kaj je od malo rozo do jako rozo dok je kod LCDa to uglavnom nekakvo bijelo-zuto.

  1. Kako se u recenziji ne spominje, ima cijeli jedan segment koji se tiče upravo spomenute pojave. Nije do fotoaparata, jasno se vidi i golim okom. Naravno, na testnom uzorku se najviše uočava, kod uobičajenog sadržaja, posebno nakon kalibracije, praktički nevidljivo.

 7. Obzirom da sam se skoro 100% odlučio za 910v zanima me još samo jedno.
  Darko, kakva je razlika prikaza SD i HD sadržaja između full HD i UHD Oled LG televizora? , hvala

 8. Postolje je METALNO … barem kod modela 55EC930V. Pače, čelično! Imam ga i znam prepoznati zvuk plastike i metala kad se kucne po njemu ;)
  Bajdvej, postolje samo ima 2-3 kile i dolazi već montirano na TV. Samo cvakneš trake, povučeš kutiju prema gore, makneš stiropor i … voila, TV je spreman za korištenje!

 9. Kupio sam prije 2 tjedna ovaj LG G910V za cca. 11000kn,i mogu reći da sam vrlo zadovoljan kupnjom.
  Prikaz SD signala sa DVB-T domaćih programa je odličan,izgledaju neki kanali skoro kao HD kvaliteta.
  Kut gledanja je dobar,puno bolji od Samsung koje sam gledao u istom rangu,i dakako crne boje fantastične.

  Imao sam priliku probati i 3D koji je dobar,kvaliteta same slike bolja nego u kinu,jedino što je ekran manji naravno od IMAX-a.
  Svakako preporuka za televizor,jer sam dobio i 5 godina garancije tako da sam miran,dok UHD ne postane standard prihvaćeni.

 10. Darko, je li moguće kupiti postavke u pdf-u za model 55EG910V?
  Uskoro mi stiže doma, a nekako u Vas imam najviše povjerenja. Hvala.

 11. Primjetio sam nešto u vezi LG 55EG910V oled tv-a. Tv mi ima neke neujednačene, valovite linije koje se primjećuju svaki put kad je na ekranu neka tamnija nijansa sive, recimo kad gledam neku tamniju scenu u filmu i kad se kamera pomiče lijevo-desno, ove linije se lako mogu vidjeti. Također kod nogometnih utakmica dok se kamera pomiče prateći utakmicu u pozadini se pojavljuju ove linije.

  Znači svaki put kad je prikazana neka jednolična tamnija boja i kad se kamera pomiče, ovaj se problem pojavljuje. Da bih vam pokazao o čemu se radi, na crnu sam pozadinu povećao svjetlost ekrana (brightness) na 100 (fotke su ovdje: https://postimg.org/image/4rqz358cv/ , https://postimg.org/image/6v1eat85r/ , https://postimg.org/image/8ybtih7yn/).

  Ja pretpostavljam da je ovo jako loš odrađen gray uniformity. Da li netko zna o čemu se ovdje radi? Da li je ovo nekakav defekt tv-a? Mogu li reklamirati tv zbog ovoga i tražit zamjenu? Tv je kupljen prije 2 mjeseca (godina proizvodnje 2015.). Hvala svima na pomoći.

 12. Bok, ima li tko od vas problema s TV slikom na ovom TV-u?
  Naime ja ga sad ima oko 10 mjeseci i super sam zadovoljan, samo što povremeno mi počen gubit signal kad gledam domaće TV programe (No data) i nakon nekog vremena slika se vrati.
  Pretpostavljam da nije broblem u antenskom kabelu, jer mi je direktno spojen na antenu.
  Ima li tko takvih problema i kako bi mogao napraviti provjeru signala ili DVBT uređaja na njemu?

  Lp,
  Dalibor

 13. Poštovani, molio bih vas da mi pomognete kod odluke o kupnji novog TV-a. Ovdje vidim recenziju LG 55EG910V, a ja sam u mogućnosti kupiti LG55EG9A7V. pa me interesira kolike su razlike između ova dva TV-a. molio bih odgovor što prije budući je akcijija traje do kraja sedmice. Hvala.

 14. Također sam vlasnik A7 i volio bih negdje dobiti neke preporučene postavke slike koje bi mi bile baza da si još fino podesim prema svojim preferencama.
  Možete li napisati preporuku?

  1. Nadamo se recenziji. Ima li uopće negdje postavke, kako do njih.
   Da se objasni kako su svi OLED i pa i ovaj jeftini
   3 klase bolji od skupih led i Qled modela. Koji Qvaran naziv i marketing.
   Najbolja štednja je kupiti OLED.

   gušt je gledati nogomet SP Rusija napokon na HD signalu.
   zašto ne stave na sve kanale sa koliko novaca raspolažu na HRT

  1. Sve je to lijepo,ali ima jednu manu:(ima stari operativni susutav web os 2.0 koji nema mogućnost nadogradnje na 3.5 koliko ja znam:) neznam zašto to nisu dozvolili.

 15. Jel može meni netko objasnit što je CI modul, kaže da nedostaje za puno programa.
  Konačno sam počeo koristiti Lg oled 55EG9A7V jer sam ga kupio u inozemstvu, pa ga čekao dovesti.
  Ogromna je kutija, ali ima puno stiropora i nije teška. Prije sam imao Panasonicovu plazmu koja mi je bila sasvim dobra, ali
  što se tiče slike mogu reći da je moj dojam iznad svih očekivanja. Očekivao sam da će biti dobra slika,
  ali ugodno sam iznenađen. Imam velik dnevni boravak i veličina je taman, čak i da je veći ekran bilo bi ok.
  Ekran ima vrlo malo mesa i ukupan dojam je 10/10. Posebno je odlična slika navečer kada se ugasi ili priguši
  svjetlo u prostoriji.

  Isto tako priča se o postavkama, kako doći do njih. Ukratko za 97,77 % korisnika TV-a mislim da je suludo
  trošiti novac na skuplje uređaje. Ja sam potpuno preskočio led,lcd tehnologiju jer sam čitao da je OLED najbolji
  i svima bi preporučio ovaj uređaj. Montiranje na postolje je potpuno jednostavno i lagano, 4 šarafa 1 minuta i to je to.

  1. CI je zapravo adapter u koji umetnes karticu za kodirane programe. Sami adapter ti nece pomoci. EvoTV ti ima tu kombinacuje adptera i kartice.

 16. Hvala kinggo malo ću se informirat. Nadam se da ima neka bežična ili maložična opcija. Zvuk mi je totalno pozitivno iznenađenje na ovom TV u

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!