LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Panasonic TX37LZD85 [94 cm]

Korisničko sučelje

Kao i inače dosljedan sebi, Panasonic je i kod ovog modela primjenio sučelje koje je čistog dizajna sive, plave i žute boje. Odziv sučelja je zadovoljavajuće dobar, no nije munjevit. Kao i kod ostalih sučelja ovog proizvođača, tako i ovdje ne postoje numeričke oznake podešenja, tako da se morate pouzdati u položaj klizača kako biste zapamtili postavke za ubuduće.

Pritiskom na tipku MENU na daljinskom poziva se “Viera Main Menu”, koji se sastoji od četiri sekcije: VIERA Link, Picture, Sound i Setup. VIERA Link nismo imali priliku iskoristiti s obzirom da zahtjeva ostale VIERA Link kompatibline uređaje kako bi mogao funkcionirati.

Preskočili smo tu opciju i krenuli na onu najvažniju: Picture. Panasonic-ov sustav izbornika se temelji na nekoliko predefiniranih postavki slike (nazvanim “Viewing Mode”), a korisnik je taj koji može birati između četiri ponuđena: Dynamic, Normal, Cinema i Eco.

Iz tih opcija dalje slijede pojedinačne postavke za kontrast, svjetlinu, boju, oštrinu, balans boja, menadžment boja, te P-NR, tj. reduktor smetnji. Ne postoji mogućnost spremanja postavki odvojeno za svaki ulaz (SCART, HDMI,…).

Postavke za konstrast, svjetlniju i kontrolu boja ne skrivaju iznenađenja, te kao i inače nude mogućnost kontrole nad razinom bijele, crne i sive boje. Opcija oštrine također radi ono što se od nje očekuje, no njena implementacija daje razlog za zabrinutost (više o ovome kasnije u tekstu).

S druge strane, balans boja nudi sljedeće postavke: Cool, Normal ili Warm na odabir. Mendadžment boja nudi gotovo neuočljive izmjene nad bojama, dok reduktor smetnji primjenjuje blagi prijelaz po slici kako bi umanjio vidljive smetnje.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Pomagajte..kupujem LCD i dvoumim se izmedu 2 tj 3 modela
    1.SAMSUNG UE40B7000 (11880kn)
    2. Phillips 42PFL9803H (12500kn)
    i ev 3. Sharp LC40LE600EV (10000kn)

    totalno sam lud a najvise dvojim izme?u prva 2.
    Jel mi može tko suvislo sugerirati.
    HVALA !!!!!!!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!