Audio opremaHome CinemaRecenzije

Recenzija [soundbar kućno kino]: Boston Acoustics TVee Model 25

boston-acoustics-tvee-25-header

Nakon niza testova televizora koji su na tržište stigli ove godine, uočili smo pomake u kvaliteti slike, boljim Smart TV funkcijama i osvježenom dizajnu, no aspekt koji se nije mnogo promijenio i koji je ostao i dalje tek prosječan jest kvaliteta zvuka. Unatoč tome što proizvođači na pojedine modele ugrađuju bas jedinice kako dodatak srednjetonskim, pravi osjećaj kućnog kina se ne može postići i potrebno je investirati u odvojeni audio sustav. Obzirom da mnogi korisnici nemaju prostora ili ne žele postavljati velike zvučnike po sobi, a ipak žele bolju kvalitetu zvuka, sustavi zasnovani na kombinaciji soundbara i subwoofera su zadnjih godina značajno dobili na popularnosti. Jedan takav sustav američkog proizvođača Boston Acousticsa danas imamo na testu, pa provjerimo što nudi za cijenu nešto veću od 2.200 kuna.

Općenite informacije o soundbar sustavima i kućnim kinima možete pronaći u našem vodiču >>

O proizvođaču

Utemeljen prije više od 30 godina, Boston Acoustics je svjetski poznat proizvođač kvalitetnih zvučnika, linijskih komponenata i naprednih zvučnih sustava za automobile. Kompanijin “Play Smart®”, odnosno “Igraj Pametno” pristup se može vidjeti u oblikovanju njenih proizvoda, kroz koje korisnik može iskusiti visoke performanse uz dizajn koji ocrtava njegov vlastiti stil i ukus. Više informacija o proizvođaču i pregled ponude možete pronaći na službenoj stranici BostonAcoustics.com.

SPECIFIKACIJE

 

Proizvođač Boston Acoustics
Model TVee Model 25
Tip soundbar kućno kino s bežičnim subwooferom
Optički pogon /
Broj satelita / (soundbar)
Subwoofer Da, bežični aktivan (1×15 cm membrana)
Broj HDMI priključaka /
Optički/koaksijalni audio Da/Ne
USB priključak /
Ethernet/mrežni priključak /
WiFi /
FM radio /
Utor za memorijske kartice /
HD audio dekoderi Ne, samo Dolby Digital

Značajke:

Jednostavna “jedan kabel” instalacija je vrlo brza s analognim i digitalnim priključcima, tako da korisnici mogu početi koristiti uređaj odmah po vađenja iz pakiranja. Soundbar ima mogućnost učenja naredbi postojećih daljinskih upravljača, tako da nisu potrebni dodatni primjerci. Bolja kvaliteta zvuka u filmovima, sportu i igrama zahvaljujući ukupnoj snazi od 150 W, Dolby Digital 5.1 dekodiranju i Boston Acousticsovom vlastitom Digitally Optimized Virtual Surround sustavu za kreiranje prostornosti zvuka. S prednje strane soundbara se nalaze tipke za jednostavno upravljanje nad glasnoćom, ulazom i isključivanjem zvuk (mute). Bežični subwoofer je moguće postaviti bilo gdje u prostoriji, daleko od pogleda, što olakšava instalaciju i daje veću fleksibilnost. Posebna Placement EQ Switch tehnologija optimira performanse bez obzira je li soundbar postavljen na policu ili zid, zadržavajući visoku kvalitetu reprodukcije.

Više informacija provjerite na stranicama Boston Acousticsa.

[youtube id=”lwWKkm8aLsY#!” w=”600″ h=”337″]

Adsense
1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

10 komentara

    1. Pozdrav Dalibor!

      Glavna razlika bi bila da ovaj soundbar može svirati glasnije uz manje distorzije nego konkretan model Logitechovih zvučnika jer je isti namijenjen u prvom redu PC upotrebi gdje korisnik nije jako udaljen od sustava, za razliku od kućnog kina. No, obzirom na cijenu Logitechovih zvučnika, oni su jako dobra kupovina.

  1. Hvala na odgovoru.
    Da li se gore navedeni soundbar može spojiti preko digitalnog ulaza sa tv-om, a sa pc-om klasično preko činčeva? Imam spojen pc-tv hdmi kabelom i želio bih da mi audio ide preko soundbara, ali istovremeno da ako je tv ugašen preko soundbara mogu slušati muziku sa pc-a.

  2. Pozdrav! Želio bih kupiti navedeni soundbar, ali me muči jedna stvar, a to je rad sa daljinskim upravljačem TV-a. Naime posjedujem Philips tv čiji daljinski upravljač nije infra red nego koristi radijsku frekvenciju /RF/ za slanje naredbi.
    hvala

    1. Pozdrav,

      Nažalost u tom slučaju nećete moći upravljati soundbarom, baš mora biti IR daljinski upravljač. Ono što biste mogli kao alternativu koristiti jest 3.5 mm M-M kabel kojim biste povezali TV (izlaz za slušalice) i odgovarajući na soundbaru, te biste onda pojačavanjem glasnoće na televizoru utjecali na glasnoću soundbara. Koji model TV-a imate?

  3. Hvala na odgovoru, možda ću se u tom slučaju ipak odlučiti za neki kompatibilan Philipsov soundbar. TV je Philips 46 pfl 7007k/12. Mada i sama ideja povezivanja preko slušalica nije za odbaciti. Znači, uključiti opciju isključivanja zvučnika, ili bez toga pa da sve radi zajedno/i soundbar i zvučnici sa TV-a/ Pozdrav

    1. Mislim da bi se zvuk iz televizora trebao automatski isključiti nakon što povežete slušalice, ako ne provjerite u opcijama za zvuk koje se opcije nude. To možete isprobati i prije kupovine s bilo kakvim 3.5 mm slušalicama.

  4. Hvala, najbolje je probati tim redom, mada mislim koliko me sjećanje služi od zadnjeg gledanja sa slušalicama, da se ne isključuju automatski, nego se moraju u opcijama isključiti ili stisnuti mute i onda glasnoću regulirati potenciometrom na slušalicama. U opcijama postoji i postavka glasnoća slušalica.

  5. ah, definitivno neće funkcionirati preko izlaza za slušalice. Nevjerojatno, ali ako isključim tv zvučnike onda daljinski ne reagira na zvuk i pojavljuje se poruka da zvučnici nisu aktivirani, ako ih ostavim aktivne i stisnem mute naravno da ih slijedećim pojačavanjem opet aktiviram, što će reći da tv može raditi samo sa slušalicama koje imaju svoj potenciometar ili svaki put prilikom gledanja ići u izbornik i pomicati traku glasnoća slušalica. Volio bih da griješim, ali …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!