Obavijesti/ostalo

Novo na stranici – podrška za Gravatare

Od danas se uz komentare na članke objavljene na stranici mogu vidjeti maleni avatari, a koji su e-mail adresom vezani za besplatan Gravatar servis.

Gravatar je skraćenica od globally recognized avatar, tj radi se o sustavu koji omogućuje da na svim weblogovima koji podržavaju komentare možete imati avatara koji želite, a koji je vezan za vaše e-mail adrese. Kako su avatari glavni identifikatori korisnika na forumima, zašto isto ne bi bilo i s komentarima na blogovima?


Kako koristiti ovaj servis? Vrlo jednostavno – posjetite stranicu http://en.gravatar.com/ i tamo kreirajte svoj račun. Zapamtite, korisničko ime koje tamo dodijelite neće imati utjecaja na to kojim se nickom javljate na ovom ili bilo kojem drugom blogu – bitan je samo e-mail, tj. više njih ako želite.

Nakon registracije pojaviti će vam se jednostavno sučelje u kojem možete ubacivati slike koje želite imati za avatare, te nakon uređenja slike i prilagođavanju dimenzijama gravatara, slijedi linkanje slika na e-mail adrese. Zapamtite: avatari mogu biti različiti za svaku e-mail adresu koju dodate na svoj račun, a mogu biti i svi jednaki. Ako vremenom poželite promijeniti svoj avatar, jednostavno to možete učiniti preko Manage izbornika.

Nakon što ste linkali avatare na e-mail adrese možete krenuti na blogove koji podržavaju gravatar sustav i nakon što napišete komentar i navedete e-adresu koja je registiranja u gravatar sustavu, pokraj vašeg komentara će se pojaviti slika koju ste podesili.

Nadamo se da ćete prihvatiti gravatare i da će komentari biti ne samo informativni, neko i slikovitiji!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!