Home » Obavijesti/ostalo » Novo na stranici – podrška za Gravatare

Novo na stranici – podrška za Gravatare

Od danas se uz komentare na članke objavljene na stranici mogu vidjeti maleni avatari, a koji su e-mail adresom vezani za besplatan Gravatar servis.

Gravatar je skraćenica od globally recognized avatar, tj radi se o sustavu koji omogućuje da na svim weblogovima koji podržavaju komentare možete imati avatara koji želite, a koji je vezan za vaše e-mail adrese. Kako su avatari glavni identifikatori korisnika na forumima, zašto isto ne bi bilo i s komentarima na blogovima?


Kako koristiti ovaj servis? Vrlo jednostavno – posjetite stranicu http://en.gravatar.com/ i tamo kreirajte svoj račun. Zapamtite, korisničko ime koje tamo dodijelite neće imati utjecaja na to kojim se nickom javljate na ovom ili bilo kojem drugom blogu – bitan je samo e-mail, tj. više njih ako želite.

Nakon registracije pojaviti će vam se jednostavno sučelje u kojem možete ubacivati slike koje želite imati za avatare, te nakon uređenja slike i prilagođavanju dimenzijama gravatara, slijedi linkanje slika na e-mail adrese. Zapamtite: avatari mogu biti različiti za svaku e-mail adresu koju dodate na svoj račun, a mogu biti i svi jednaki. Ako vremenom poželite promijeniti svoj avatar, jednostavno to možete učiniti preko Manage izbornika.

Nakon što ste linkali avatare na e-mail adrese možete krenuti na blogove koji podržavaju gravatar sustav i nakon što napišete komentar i navedete e-adresu koja je registiranja u gravatar sustavu, pokraj vašeg komentara će se pojaviti slika koju ste podesili.

Nadamo se da ćete prihvatiti gravatare i da će komentari biti ne samo informativni, neko i slikovitiji!

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*