Obavijesti/ostalo

HD Televizija v3 – novi dizajn stranice

Nakon seljenja na snažniji poslužitelj tokom lipnja, uredništvo HD Televizije se posvetilo drugom ograničavajućem faktoru koji nas već neko vrijeme smeta – dizajnu stranice. Premda je imao svojih prednosti, dizajn temeljen na Freshy 2 temi Juliena De Luce imao je mnošto nedostataka od kojih je struktura u stilu bloga bila najznačajnija. Jednostavno su mnogi kvalitetni članci ubrzo nestajali s naslovnice jer su ih pogurale vijesti i ostali sadržaji, a oni su pali u drugi plan i nisu bili dovoljno dugo i kvalitetno eksponirani. Osim blog strukture mnogi su se posjetitelji žalili (a i mi u uredništvu) na strukturu izbornika, radi čega je ponovno bilo teško pronaći željene informacije, te je korištenje tražilice bilo jedino rješenje. Odabirom nove, do danas treće teme HD Televizija stranice, vjerujemo da smo ispravili ključne nedostatke prethodnika, te se nadamo kako će vam boravak na stranici biti sada još ugodniji. U nastavku pogledajte kratku kronologiju HD Televizije.

HD Televizija v1:


Tema: Ambient Glo theme
Autor: Nathan Parikh

Dizajn s kojim je HD Televizija startala 22.12.2007., vizualno vrlo atraktivan i jednostavan u istom mahu. 21.04.2008. je zamijenjen novim zbog tehničkih razloga.

HD Televizija v2:


Tema: Freshy 2
Autor: Julien De Luca

Tema koju smo koristili nešto više od dvije godine, kao i Ambient Glo potpuno besplatna i bogata opcijama. Dizajn je zamijenjen novim zbog napuštanja njenog ažuriranja od strane samog autora, kao i zbog razloga navedenih u uvodu.

HD Televizija V3:


Tema: Manifesto
Autor: Dumitru Brinzan

Komercijalna tema za koju smo se odlučili između više stotina dostupnih online, prvenstveno zbog skalabilnog i oku ugodnog dizajna, kao i tehničkih mogućnosti.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

14 komentara

 1. Sve čestitke za novu stranicu, mada je nekako star čini mi se bila preglednija (možda je u pitanju period priloga?avanja na novu) u svakom slučaju da ne izgubi na kvaliteti informacija i testova to je bitno.

  LP

 2. čini mi se da i ovaj design stranice nije najsretnije rješenje. Zašto prikaz stranice nije prilago?en novim monitorima odnosno LCD i plazma televizorima – 16:9 formatu i 1920×1080 piksela? Zašto te crne trake sa strane? Sve mi to djeluje nekako sumorno, u sivo-crnom tonu. Dajte malo “vedrine” u izgled stranice. Mislim da je početna stranica nepreglednija nego prošla. Imate još puno posla.

  1. Ukratko, prema statistikama najviše posjetitelja gleda kroz 5:4 (1280×1024) i 4:3 (1024×768, 1600×1200 i 1152×864 px) tako da smo prilago?eni veaini. Iz istog su razloga najposjeaenije stranice globalno (Facebook, YouTube…) ograničeni na cca. 1000 px širine.

   Što se sivih traka tiče, one su ovdje da bi se smanjio napor prilikom čitanja, praksa pokazuje najmanje naprezanje očiju kad je cca. 50 – 50 odnos svijetlih i tamnih dijelova ekrana. S vremeenom aemo promijeniti na tamno plavu, čisto za laganu promjenu…

 3. Meni je osobno v2 bila bolja, stablo sa lijeve strane i sve je dostupno :)
  Osim toga, gdje je sve nestalo?! Nema vise recenzija i starih clanaka…
  Mozda je ova v3 ipak malo zbrzana.

  1. Nisu svi izbornici još dodani, no vea danas ih je 10-ak više nego što je to bilo na “first light” danu, tj. jučer :). Ne brinite, svi sadržaji su i dalje na stranici i dostupni preko tražilice/linkova na kategorije, a ja au se potruditi da što prije budu tamo gdje im je mjesto – u glavnoj izbornoj traci na vrhu stranice…

 4. često posjeaujem ovu stranicu u potrazi za kvalitetnim sadržajem. Nažalost, nov izgled je prilično nepregledan i nepraktičan.

 5. kako treneri znaju reai “ne mijenjaj ekipu koja igra dobro” tako i ja moram reai da se moram složiti s nekim komentarima da je V2 ipak bila bolja. no mislim da je to stvar navike. brzo aemo se naviknuti na novi izgled foruma. sve pohvale cijelom HD timu na čelu sa Darkom koji pokušavaju stalno ovo mjesto na netu na koje rado i često dolazim napraviti boljim i kvalitetnijim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!