Digitalna televizija u Hrvatskoj

HRT HD od sutra na novom UHF kanalu

HRT HD promo 1Kako navodi portal Satelitv.net, eksperimentalni HD kanal Hrvatske RadioTelevizije, HRT HD od sutra, 8. travnja 2008 godine preseliti će sa postojećeg (26 UHF) kanala na novi, 56 UHF kanal. Promjena u razlučivosti ili sustavu kodiranja neće biti.

HRT HD se emitira već više od godinu dana, a do sada nije došlo do značajnijih programskih promjena; još uvijek se na njemu emitiraju samo kratke razglednice i promo program koji prikazuje svu raskoš HD televizije u 1080i razlučivosti. HRT HD emitira se isključivo digitalnim zemaljskim putem no u budućnosti bi se mogao pojaviti i u drugim digitalnim platformama koje imaju mogućnost emitiranja HD kanala kao što su MAXtv i B.net.

HRT HD promo 1 HRT HD promo 2

56. kanal donedavno se koristio za emitiranje DVB-T multipleksa sa kanalima HRT 1, HRT 2, Nova TV i RTL Televizija sa odašiljača HRT Dom (za uže područje grada Zagreba), no kasnije je prebačen u SFN mod sa odašiljačem Sljeme na kanal UHF 27.

Više na SateliTV.net

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. čini mi se da je odašiljač sa 56. ch jači od 26. ch. prije sam na 26. ch imao smetnje, a 56. ch radi bez zastajkivanja.

  2. Pogledaj u opcijama kako se skeniraju digitalne frekvencije. Tvoj telkač ima podrušku za HDTV preko DVB-T-a, tako da bi trebao uhvatiti signal…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!