Home » Digitalna televizija » Digitalna televizija u Hrvatskoj » HRT HD od sutra na novom UHF kanalu

HRT HD od sutra na novom UHF kanalu

HRT HD promo 1Kako navodi portal Satelitv.net, eksperimentalni HD kanal Hrvatske RadioTelevizije, HRT HD od sutra, 8. travnja 2008 godine preseliti će sa postojećeg (26 UHF) kanala na novi, 56 UHF kanal. Promjena u razlučivosti ili sustavu kodiranja neće biti.

HRT HD se emitira već više od godinu dana, a do sada nije došlo do značajnijih programskih promjena; još uvijek se na njemu emitiraju samo kratke razglednice i promo program koji prikazuje svu raskoš HD televizije u 1080i razlučivosti. HRT HD emitira se isključivo digitalnim zemaljskim putem no u budućnosti bi se mogao pojaviti i u drugim digitalnim platformama koje imaju mogućnost emitiranja HD kanala kao što su MAXtv i B.net.

HRT HD promo 1 HRT HD promo 2

56. kanal donedavno se koristio za emitiranje DVB-T multipleksa sa kanalima HRT 1, HRT 2, Nova TV i RTL Televizija sa odašiljača HRT Dom (za uže područje grada Zagreba), no kasnije je prebačen u SFN mod sa odašiljačem Sljeme na kanal UHF 27.

Više na SateliTV.net

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. čini mi se da je odašiljač sa 56. ch jači od 26. ch. prije sam na 26. ch imao smetnje, a 56. ch radi bez zastajkivanja.

  2. Kako da na Sony X3500 LCD-u prona?em (u Zagrebu) taj promo HRT HD?

  3. Pogledaj u opcijama kako se skeniraju digitalne frekvencije. Tvoj telkač ima podrušku za HDTV preko DVB-T-a, tako da bi trebao uhvatiti signal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*