Vijesti

U Americi 9 milijuna prodanih Blu-Ray filmova

Blu-rayNovi podaci analitičara iz HMR Research-a govore da je u SAD-u do danas prodano oko 9 milijuna filmova na Blu-ray mediju. Trend rasta je i dalje prisutan, a to pokazuje podatak od oko 3 milijuna prodanih primjeraka u prvih 11 tjedana ove godine.

Ako se ovaj trend nastavi, Blu-ray filmova će biti prodano približno 15 milijuna komada, što dovoljno govori u prilog činjenici da Blu-ray postaje prihvaćen standard među korisnicima.

Film “Nema zemlje za starce” dosegnuo je brojku od 319.000 ukupno prodanih kopija, a samo u prvom tjednu prodan je u više od 68.000 kopija. Branša računa s daljim rastom kada na red dođe prodaja filmova kao: Juno, Zlatni kompas i Prljavi Harry.

Izvor: Sat-Multimedia

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Ma nemoj, kod nas da bi bilo puno prodano HD filmova? Iskreno, čisto u to sumnjam. U cijeloj Europi nekih 5% vlasnika HD televizora gleda HD sadržaj, a da smo mi iznad prosjeka to bi bilo jako zanimljivo za vidjeti… Uz ovako dobru promidžbu HD sadržaja u našim trgovinama, mislim da se na prste mogu izbrojati prodani filmovi. Divx i njegovi derivati kod nas rulaju, a ovo drugo jednog dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!