Vijesti

YouTube, pauziranje programa i dodatne novosti na Iskon.TV-u

Iskon je na danas održanoj konferenciji za medije predstavio niz novosti vezanih za Iskon.TV IPTV uslugu, a koje uključuju podršku za YouTube, podršku za dva prijamnika u jednom domu, pauziranje TV programa, kao i kontinuirano snimanje na 11 TV kanala. Potonja mogućnost mnogima će zvučati nevjerojatno, posebice kada se prisjetimo da smo prije samo nekoliko godina aktivno koristili VHS rekordere za snimanje omiljenih emisija, uz stalnu pažnju koliko još ima mjesta na kaseti, jesmo li zaboravili uključiti Long Play način rada itd. Uz današnje tehnologije više nije problem vidjeti ono što želimo kada to želimo, samo da nađemo vremenena za sve te silne sadržaje.  Više o novitetima u nastavku.

Među najzanimljivijim novostima koje Iskon uvodi je mogućnost pregledavanja video isječaka s YouTubea putem Iskon.TV-a. Korisnici Iskonove digitalne televizije moći će tako jedini u Hrvatskoj putem svojih televizijskih ekrana pregledavati sadržaje dostupne na najpopularnijem internetskom servisu za razmjenu i pregledavanje video sadržaja. Iskon je, naime, unaprijedio pristup internetu putem svoje digitalne televizije te tako omogućio brzo učitavanje i pregledavanje YouTube video isječaka na TV ekranima. Korištenje YouTubea putem Iskon.TV-a je sasvim jednostavno. Putem ikone za YouTube korisnici mogu pristupiti najgledanijim, najbolje ocijenjenim, nedavno dodanim te najpopularnijim video isječcima. Osim toga, putem izbornika moguće je pretraživati sadržaje na YouTubeu upisivanjem riječi tj. naziva kao i pospremiti omiljene video isječke u rubriku Moj video. Pregledavanje YouTube sadržaja je besplatno, a usluga će biti dostupna korisnicima Iskon.TV-a od 1. listopada 2010.

Dovođenjem YouTubea na velike ekrane napravili smo još jedan korak u smjeru daljnje integracije i interakcije naših usluga. Korisnicima planiramo u budućnosti ponuditi slične korisne i zabavne servise, a neke od njih već smo počeli razvijati unutar Iskona.“, izjavio je tijekom predstavljanja Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Iskon od danas omogućuje gledanje Iskon.TV-a na dva TV ekrana uz pomoć dodatnog TV prijemnika. Korisnici mogu istovremeno gledati različite programe, a cijena dodatnog TV prijemnika iznosi 49,40 kuna mjesečno. Dodatni TV prijemnik dostupan je korisnicima Iskonovih TRIO paketa.

Iskon od prije ima najnapredniju snimalicu na domaćem tržištu unutar koje je prvi u Hrvatskoj omogućio kontinuirano snimanje, a istu je sada dodatno unaprijedio još jednom funkcionalnošću – pauziranjem TV programa. Podsjetimo, zahvaljujući Iskon.Snimalici programi se snimaju automatski na čak 11 TV kanala pa tako korisnici mogu u bilo kojem trenutku gledati sve emisije koje su emitirane unatrag 48 sati. Dodatno, Iskon.Snimalica omogućuje i snimanje željenih sadržaja na zahtjev korisnika unaprijed na više od 20 TV kanala koji su dostupni putem Iskon.TV-a. Tako snimljeni sadržaji čuvaju se do deset dana. Funkcija pauze, s druge strane, omogućuje zaustavljanje programa za vrijeme redovitog prikazivanja. Drugim riječima, korisnici sada mogu privremeno zaustaviti TV program te nakon kraćeg vremena nastaviti s gledanjem programa tamo gdje su stali. Ova mogućnost dostupna je na istim kanalima kao i snimalica (više od 20 TV kanala), a korisnik može zaustaviti program do 30 minuta. Novu funkcionalnost Iskon će od danas omogućiti svim korisnicima na tri mjeseca bez naknade.

Uz osnovnu antivirusnu i antispam zaštitu e-maila koju Iskon pruža svim svojim korisnicima interneta, od sada omogućuje i dodatnu zaštitu u suradnji s Nortonom. Riječ je o najučinkovitijoj internet zaštititi vodećeg svjetskog pružatelja programa za zaštitu interneta koja se, nakon što je korisnik jednom instalira na svoje računalo, automatski nadograđuje. Korisnici Iskon.Norton internet zaštite nemaju potrebu za naknadnom nadogradnjamom novih verzija programa te mogu bezbrižno korisiti internet obzirom da proizvod uključuje: zaštitu od hakiranja (Firewall), zaštitu identiteta (Internet Identity Protection), roditeljsku zaštitu (Parental Control) i nadzor mreže (Network Monitoring). Moguće je odabrati Iskon.Norton s licencom za jedno ili za tri računala. Cijena licence za jedno računalo iznosi 14,99 kuna mjesečno, a za tri računala 24,99 kuna mjesečno što je povoljnije od uobičajene naknade za godišnju Norton licencu. Kao i nadogradnja, naplata za Iskon.Norton obavlja se automatski bez potrebe za posebnom autorizacijom korisnika. Iskon.Norton ne usporava rad računala, a testiranja su pokazala da je njegova brzina skeniranja i do 30 posto veća od brzina konkurentnih proizvoda. Iskon će svima koji zatraže Iskon.Norton omogućiti besplatno korištenje prvih 30 dana, a obzirom da korisnici potpisuju ugovor na 12 mjeseci, prije isteka probnog perioda također mogu odustati od korištenja bez dodatnih obaveza.

Član Uprave Iskona za prodaju i marketing, Jerko Dumanić, na konferenciji za medije istaknuo je: „Iskon svojim korisnicima nudi uvijek više. To je pravilo kojeg se uvijek držimo, a isto smo imali u vidu i kod kreiranja usluga i ponuda koje smo danas predstavili.

I za kraj, Iskon je pripremio veliku jesensku nagradnu igru pod nazivom Iskon manija u kojoj poklanja vrijedne nagrade: najnoviji model Nissan Juke 1.6 Visia, 10 Philips LCD televizora s ugrađenim DVB-T prijemnikom, 50 prijenosnih računala Acer te 50 HD Genius kamera. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi novi korisnici Iskonovih DUO i TRIO paketa koji se prijave do 20. studenog, kao i postojeći korisnici koji nadograde svoje usluge na neki od Iskonovih DUO ili TRIO paketa. Postojeći korisnici također mogu preporučiti novog korisnika u Iskon te i na taj način sudjelovati u nagradnoj igri. Dodatno, svim novim korisnicima DUO i TRIO paketa Iskon poklanja 30 posto popusta na mjesečnu naknadu prva tri mjeseca. Nagradna igra Iskon manija traje do 20. studenog 2010., a detaljne informacije dostupne su putem Iskonovih stranica www.iskon.hr kao i na besplatnom broju 0800 1000.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. Daleko je to i premalo od onoga što bi Iskon (a i T-Com) morali ponuditi. Kabelska televizija je još uvijek islativija od internetske televizije. Za cijenu jedne mjesečne pretplate možete neovisno gledati TV programe na nekoliko televizora. Tako?er, čini mi se da se uz pomoa hardwarea za PC (npr. ThinSoftovog) i malo novčanog ulaganja internetski sadržaji mogu gledati na barem pet TV-a.

  2. AMIS ima time shifting u ponudi vec godinu dana, surfanje preko ISKON-a sam dozivio kod frenda, i vuce se ko trula kobila, a sto se tice pregledavanja YouTube-a, ako ce biti kao gledanje preko plazme Panasonic G20… :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!