Video kamere i fotoaparatiVijesti

Phase One predstavio fotoaparat sa 100 MP Sony senzorom

Phase_One_XF_WEB_3

 

Phase One, tvrtka koja proizvodi high-end fotoaparate srednjeg formata predstavila je svoj novi flagship uređaj sa rezolucijom od nevjerojatnih 100 megapiksela.
Fotoaparat je nastao u suradnji za tvrtkom Sony, koja u zadnjih par godina dominira u proizvodnji senzora i čije iskustvo na tom području je bilo glavni faktor koji je omogućio ovakve performanse. Donedavno, digitalni fotoaparati velikog formata korsitili su CCD tehnologiju senzora i prelazak na CMOS tehnologiju potaknula su nova dostignuća u razvoju CMOS tehnologije, u kojima je japanski div igrao ključnu ulogu. Senzor koji je korišten u ovom uređaju plod je zajedničkog razvoja i udruživanja iskustva tvrtki Phase One i Sony s ciljem postizanja vrhunskih performansi u high-end segmentu.

Phase_One_XF-IQ3

 

Senzor je dimenzija 53.7 x 40.4 mm i pruža odličnih 15 blendi raspona, što je trenutno najveći dinamički raspon sa digitalnog senzora u profesionalnoj fotografiji. Kod fotoaparata srednjeg formata prije nije bilo moguće postići dobre rezultate u manje osvjetljenim scenama radi korištenja CCD tehnologije inferiorne osjetljivosti, te su takvi uređaji većinom korišteni za studijske svrhe u kontroliranim uvjetima i za panorame sa jakim osvjetljenjem ili dugom ekspozicijom. Sa ovim modelom to bi se moglo promijeniti jer proizvođač sugerira kvalitetne rezultate u rasponu od ISO 50 do 12800, te je na temelju vidljivih rezultata u A7 serijama razumno za očekivati da to nije samo pusta priča.

16 bitno uzorkovanje boja, ultra visoka rezolucija, visoka osjetljivost i dinamički raspon čine ovaj uređaj samim vrhom digitalne fotografije. Ovakve performanse imaju cijenu a ta cijena je za sistem koji uljučuje Schenider Kreuznach 80 mm objektiv 49000 američkih dolara.

Zainteresirani za proučavanje 100 megapikselnih fotografija mogu se uputiti na službenu stranicu i preuzeti datoteku sa nekiliko tiff primjera, veličine 700 MB.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!