Home » Vijesti » HDTV prodaja će jako porasti u Kini, no ne zbog Olimpijskih igara

HDTV prodaja će jako porasti u Kini, no ne zbog Olimpijskih igara

Beijing Olympics 2008 HDUzmemo li u obzir razvoj kineskog gospodarstva u idućim godinama, te porast standarda, jasno je da analitičari predviđaju veliki porast prodaja HDTV-a u u Kini. Cijene HDTV opreme padaju iz dana u dan, proizvođači probijaju nove barijere u tehnologiji izrade, a informiranost i želja za HD sadržajem stalno raste među gledateljima.

Prema istraživačkoj kompaniji DisplaySearch, broj pošiljki LCD-a prema Kini je porastao za 70 posto ove godine na oko 15 milijuna jedinica, dok se je broj plazmi gotovo udvostručio i sada iznosi oko 1 milijun.

Zanimljiva je svakako činjenica da prema istraživanjim Olimpijske igre u Pekingu ove godine nisu glavni pokretač povećane prodaje – čak niti sekundardni. Kineska je vlada čak odustala od May Day praznika ove godine, a koji su poznati po velikom shoppingu (kao božićni blagdani na Zapadu), a Lehman Brotherov James Kim je čak otišao toliko daleko sa svojom izjavom “OI mogu pomoći prodaji, no neće promijeniti temeljne principe tržišta”.

Olympics water jump
Skokovi u vodu uvijek impresivno izgledaju, posebno u HD-u

Kako bilo da bilo, vjerujem da će mnogi, koji u trgovinama vide utrku na 100 metara ili skok u vis s motkom u 1080i/p rezoluciji, biti iznenađeni vidljivom razlikom između SD-a i HD-a. Bez straha bih rekao da je ovo jedna od rijetkih vidljivih razlika u elektronici i da ulaganje u HD se definitivno isplati.

olympic-ring-bicycle_2008

Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

waste-tv

Rekordna količina električnog i elektroničkog otpada u 2014. godini

Rekordna količina EE otpada našla se u koševima za smeće u 2014., navodi izvještaj objavljen ...

lg-ultra-hd-2014

Trećina kućanstava SAD-a će posjedovati Ultra HD televizor do 2020.

Ultra HD je došao i ne misli tako brzo otići – analitička kuća Strategy Analytics predviđa ...