Vijesti

Nova kontrola tekućih kristala: Sony Hybrid FPA

Nakon PVA, IPS i UV2A matrica, Sony je razvio novu tehniku kontrole zaslon s tekućim kristalima (LCD), koja obećava bolju kontrolu i performanse … Tehnički naziv je “Hybrid FPA- (field-induced photo-reactive alignment)” odnosno polja induciranog foto-reaktivnog poravnanja, a prema preliminarnim podacima Sony-a, reducira vrijeme odziva panela na 3msec. Ovo bi značilo i povećanje pokretne rezolucije kod ovih panela te oštriju sliku na LCD-ovima pri brzim scenama.
Ova tehnika je spoj kombiniranja PVA & UV2A karakteristika panela. Koristi ploče VA, koje tijekom izgradnje imaju pre-oblik padine, nagib u odnosu na vertikalno poravnanje za tekuće kristale koji se naziva (pre-tilt) koji koriste ultraljubičasto zračenje.
Sony kaže da s ovom tehnikom, prednosti su brojne. Glavna prednost ima veze s preciznijom kontrolom kristalne faze u poticanju i opuštanju (on/off) stanje, sa smanjenim vremenom odziva, povećanim kontrastom i boljom distribucijom svjetline na zaslonu.
Tehnika Hibridni FPA već se neko vrijeme razvija od strane inženjeri iz Sony-a i trenutni rezultati vjerojatno predstavljaju drugi potomstvo razvoja i treće generacije eksperimenata i optimizacije.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!