Home » Vijesti » Nova kontrola tekućih kristala: Sony Hybrid FPA

Nova kontrola tekućih kristala: Sony Hybrid FPA

Nakon PVA, IPS i UV2A matrica, Sony je razvio novu tehniku kontrole zaslon s tekućim kristalima (LCD), koja obećava bolju kontrolu i performanse … Tehnički naziv je “Hybrid FPA- (field-induced photo-reactive alignment)” odnosno polja induciranog foto-reaktivnog poravnanja, a prema preliminarnim podacima Sony-a, reducira vrijeme odziva panela na 3msec. Ovo bi značilo i povećanje pokretne rezolucije kod ovih panela te oštriju sliku na LCD-ovima pri brzim scenama.
Ova tehnika je spoj kombiniranja PVA & UV2A karakteristika panela. Koristi ploče VA, koje tijekom izgradnje imaju pre-oblik padine, nagib u odnosu na vertikalno poravnanje za tekuće kristale koji se naziva (pre-tilt) koji koriste ultraljubičasto zračenje.
Sony kaže da s ovom tehnikom, prednosti su brojne. Glavna prednost ima veze s preciznijom kontrolom kristalne faze u poticanju i opuštanju (on/off) stanje, sa smanjenim vremenom odziva, povećanim kontrastom i boljom distribucijom svjetline na zaslonu.
Tehnika Hibridni FPA već se neko vrijeme razvija od strane inženjeri iz Sony-a i trenutni rezultati vjerojatno predstavljaju drugi potomstvo razvoja i treće generacije eksperimenata i optimizacije.

About HD Televizija tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

sony-2019-midrange-tv

Istraživanje tvrtke Sony: Veličina televizora je bitna!

Usprkos porastu popularnosti manjih, prenosivih uređaja, dimenzije televizora postaju sve veće – i nema nagovještaja ...

Sony predstavio novi flagship TV ZD9

Tvrtka Sony danas je u svojim prostorima predstavila novu perjanicu ponude televizora, model ZD9. Novi ...