Akcije i promocijeVijesti

Koji su televizori najtraženiji?

jeftinije-televizori

Jeftinije.hr, najveći je hrvatski uspoređivač cijena, sastavio je listu najtraženijih televizora ovisno o veličini dijagonale. U obzir je uzet vremenski okvir od početka ove godine do kraja svibnja. Pogledajte kojih jedanaest modela je bilo najtraženije na Jeftinije.hr.

Televizori su podijeljeni u četiri kategorije, ovisno o njihovim dijagonalama ekrana te je za svaki model dostupan kratak opis s najznačajnijim karakteristikama poput rezolucije, 3D karakteristika, Smart funkcija i broja priključaka. U tekstu je također ukratko obrađena i promjena cijena pojedinih razreda veličine.

S obzirom na to da smo modele televizora  birali isključivo po zainteresiranosti naših korisnika, odnosno po broju posjeta, podjednako su zastupljeni svi modeli televizora neovisno o godini proizvodnje, a prisutni su i trenutno najpopularniji proizvođači poput Samsunga i LG-a.

82 cm (32 inčni) televizori

Ovo je savršena veličina za televizore u spavaćim soba ili u manjim dnevnim sobama i čest je odabir kupaca. Unutar ove veličine dijagonale ekrana izbor je zaista velik, a većinu modela možete kupiti za manje od 3000 kn iako neki modeli visoke klase prelaze iznose od 10 000 kuna. Korisnicima portala Jeftinije.hr u ovoj su kategoriji veličine najzanimljiviji bili televizori iz Grundigove serije VLE 6320, Philipsove serije 3088 te LG serije LN540.

1. GRUNDIG LED televizor

Ovaj model televizora koristi Edge LED vrstu tehnologije,  ima Full HD rezoluciju 1920×1080, čak 3 HDMI priključka, 2 USB 2.0 priključka te funkciju snimanja televizijskog sadržaja na USB, nazvanu USB Recording. Iako nema Smart TV funkcije ni 3D, ovaj model nudi Game Mode funkciju rada te Trussurround HD reprodukciju zvuka.

2. LG LED televizor 32LN5400

LG model  televizora iz popularne serije LN5400 koristi Direct LED tehnologiju zaslona, ima Full HD rezoluciju, 2 HDMI ulaza te 1 USB 2.0 priključak. Ovaj model ne podržava 3D isto kao ni mogućnost  spajanja na internet, međutim ima MHL funkciju ( Mobile HD Link) uz koju je moguće na televizor spojiti pametni telefon (putem MHL kabla) te uživati u HD sadržaju na velikom zaslonu.

3. PHILIPS LED televizor 32PFL3088H

U Philipsu ovaj model hvale kao izuzetno elegantan televizor sa tankim okvirom i LED pozadinskim osvjetljenjem, te Digital Crystal Clear funkcijom za čistu sliku. Ima HD Ready  rezoluciju  1366 x 768 piksela. Televizor  ima dva HDMI ulaza i Philips Easylink opciju za lakšu povezivost različitih uređaja. Ne podržava 3D kao ni mogućnost  spajanja na internet.

102 – 106 cm (40 – 42 inčni) televizori

Ova veličina dijagonale ekrana donosi zaista najveći izbor modela televizora i najtraženiji je razred veličine. Navedene dijagonale pružaju optimalnu veličinu za većinu korisnika, a cijene se kreću od početnih 3000 kn do iznad 10 000 kuna za modele visoke klase. S obzirom da se radi o iznimno traženoj  i popularnoj veličini televizora, unutar ovog raspona dijagonale zaslona moguće je pronaći neke od modela na tržištu koji nude najbolji omjer cijene i kvalitete.  Korisnicima portala Jeftinije.hr u ovoj su kategoriji veličine najzanimljiviji bili televizori Samsungove F6400 serije,  Sonyjeve W650 te LG LA660S serije.

1. SAMSUNG 3D LED televizor UE40F6400

Ovaj model dio je popularne Samsungove Serije 6, a radi se o jednom od televizora za zaokruženim mogućnostima i dobrim omjerom cijene i kvalitete.  Ovaj televizor, atraktivnog dizajna ima Full HD rezoluciju, podržava 3D i ima Smart Tv značajke, odnosno mogućnost spajanja na internet. Ima čak 4 HDMI utora te 3 USB 2.0 ulaza. U cijenu su uključena i 2 para 3D naočala.

2. SONY LED televizor KDL42W650ABAEP

Elegantno kućište, Full HD rezolucija i Direct LED napredno pozadinsko osvjetljenje odlike su ovog modela srednje klase Sonyjevih televizora.  Ima dva HDMI ulaza, jedan USB 2.0 ulaz te ugrađen Wi-Fi s kojim možete pristupiti Sony Entertainment Mreži i aplikacijama poput YouTubea, Facebooka ili Skypea.

3. LG 3D LED televizor 42LA660S

Jedan od prošlogodišnjih modela LG televizora donosi vam podršku za 3D prikaz slike, Smart TV funkcije te niz drugih usluga poput pristupa  LG Cloudu za pohranu podataka ili povezivanja putem MHL-a za dijeljenje HD sadržaja sa pametnog telefona. Ovaj model ima Full HD rezoluciju,  Edge LED pozadinsko osvjetljenje, po tri ulaza za HDMI i USB te dolazi sa Magic Remote daljinskim upravljačem koji podržava čak i glasovno upravljanje televizorom.

116 cm – 119 cm (46 – 47 inčni) televizori

Modeli televizora ove veličine pružaju vrhunske performanse, a uzimajući u obzir da većina proizvođača pomalo odustaje od proizvodnje plazma televizora, većina modela unutar ovog razreda veličine nudi  LCD tehnologiju sa LED pozadinskim osvjetljenjem. Kvalitetne modele 46 – 47 inčnih televizora moguće je pronaći do 6000 kuna, dok će za one vrhunske biti potrebno izdvojiti i više od 15 000 kn. Korisnicima portala Jeftinije.hr su,  u navedenoj kategoriji veličine, najzanimljiviji bili Samsungovi modeli serija F7000 te F8000 te LG serija LA620S.

1. LG 3D LED televizor 47LA620S

Jedan od jeftinijih modela u ovom razredu veličine, LG model donosi Direct LED tehnologiju zaslona, Full HD rezoluciju te ima 3D podršku. Osim toga, podržava gotovo sve LG Smart TV značajke poput 3D i Game Worlda i LG Clouda, a ima i ugrađen Wi-Fi za neometan pristup internet sadržaju. Na televizoru su 3 utora za USB 2.0 te 3 HDMI ulaza. U standardnom paketu dolazi sa 4 komada 3D naočala.

2. SAMSUNG LED televizor UE46F7000

Samsungova serija 7 impresionirala je mnoge, a ovaj prošlogodišnji model televizora ima impresivne Smart TV postavke, Edge LED pozadinsko osvjetljenje, integriranu 5MPkameru, četvero-jezgreni procesor te podršku za 3D. Naravno, ima i ugrađen Wi-Fi, 4 ulaza za HDMI te 3 ulaza za USB 2.0. u standardnom izdanju dolazi sa 2 para 3D naočala i dva daljinska upravljača.

3. SAMSUNG LED televizor UE46F8000

Ovaj je model po mnogima najbolji prošlogodišnji Samsungov model LED televizora sa impresivnom kvalitetom slike i brojnim Smart TV 2.0 funkcijama. Ogroman zaslon zadivljuje dizajnom, a dojmljiv je i zakrivljeni stalak. Slično kao i modeli  ranije Serije 7, ima ugrađeni četverojezgreni procesor, 5MP kameru, podržava 3D te ima 4 HDMI ulaza te 3 USB utora.

 127+ cm (50+ inčni) televizori

Ovaj razred veličine donosi neke od najboljih televizora za kućno kino, ali i neke od trenutno najboljih modela plazmi televizora. Cijene se, kod plazmi, kreću sve od 3000 do 25 000 kuna dok se kod LCD LED modela prosječna cijena kreće od 8000 do 15 000 kuna. Korisnicima portala Jeftinije.hr su,  u navedenoj kategoriji veličine, najzanimljiviji bili televizori marke Samsung, serije H6500 te Sonyjeva serija W805.

1. SONY 3D LCD televizor KDL-55W805

Ovaj model Sonyjevog televizora donosi vam Full HD rezoluciju na 3D televizoru  sa uključenim  NFC standardom koji vam omogućava bežično povezivanje sa ostalim uređajima. Osim 3D prikaza slike ima i 3D surround zvuk što ga čini dobrim izborom za one koji ne planiraju uz televizor investirati i u sustav zvučnika za kućno kino. Na televizoru su 4 HDMI ulaza te 3 USB priključka.

2. SAMSUNG 3D LED televizor UE55H6500

Samsungova Serija 6 u ovom je razredu veličine popularna kod korisnika portala Jeftinije.hr. Radi se o televizoru sa Full HD rezolucijom, 3D podrškom i Samsugovim Smart TV značajkama.  Ima i ugrađeni četvero-jezgreni procesor, 3D surround zvuk te mogućnost glasovnog upravljanja.

3. PANASONIC plazma televizor TX-P50X60E

Ovaj je model jedini plazma televizor koji se našao na našem popisu još jednom potvrđujući kako se želje i navike kupaca polako mijenjaju. Ova plazma nalazi se u nižem cjenovnom razredu od svoji LCD LED konkurenata slične dijagonale ekrana, ima HD ready rezoluciju od 1024 x 768 piksela, 2 HDMI konektora i jedan USB 2.0 ulaz. Vrhunski kontrast plazma tehnologije podrazumijeva nešto veću energetsku potrošnju od LCD LED zaslona, a osim toga nema podršku za 3D kao ni mogućnost spajanja na internet.

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!