Vijesti

CES 2008 – HD novosti

CES 2008CES – Consumer Electronics Show ili po naški Sajam Potrošačke Elektronike danas je startao u Las Vegasu. Ako ste kao i autor ovih redaka željeli otići tamo, no eto nisu se neke sitnice poklopile (cijena karte, pitanje smještaja, nedostatak slobodnih dana na poslu), onda su za vas redovi koji slijede, a u kojima ću predstaviti novosti koje su već danas premijerno tamo predstavljene.

Pogledajmo najzanimljivije novosti vezane uz HD naslove koji su do sada predstavljeni na CES sajmu:

Panasonic 150-inch HD

Službeno potvrđena Panasonic-ov najveća plazma o kojoj smo još jučer pisali

Na EngadgetHD-u su se pojavile slike Panasonic-ove zvijeri bez i sa pokrivalom, no kako tvrdi autor, slika ne može ni približno opisati dojmove nakon što ovu hrgu vidite uživo. Ono što je iznenadilo posjetitelje je objava specifikacija, a koja spominje 4x1080p rezoluciju, a koja je postignuta korištenjem četiri spojena zaslona. Kako bilo da bilo, vjerujemo da će ovaj zaslon kreirati ultra realističnu sliku zahvaljujući ugrađenom konverteru koji će “običnih 1080p” pretvarati u rezoluciju od 3840×2160 piksela.

Philips AmbilightPhilips Ambilight Pixelation – nova generacija Philips HDTV zaslona svjetlećeg okvira

Nedavno smo se divili Philips-ovim Ambilight zaslonima, a koji su koristili ugrađene LE diode u okvir zaslona kako bi kreirali ambijentalo osvjetljenje oko ekrana ovisno o sadržaju koji se prikazuje. Tako ste mogli dobiti dojam većeg ekrana, te poseban ugođaj u sobi zahvaljujući bojama koje su se pretapale i djelovale naprosto čarobno. Philips je odlučio unaprijediti liniju ovih televizora novim modelima kodnog imena Ambilight Pixelation, a koji nude još tanji okvir oko kojeg se nalazi osvjetljenje zbog kojeg ovaj ekran izgleda kao da lebdi u zraku i izgleda daleko primamljivije od “starog” modela koji je imao predebeo okvir. Više podataka u ovom trenu nema, no o svim novostima vezanim uz ovo vrlo futurističko rješenje ćete moći čitati na stranicama HD Televizije. YouTube link

Viewsonic HQ logoViewSonic najavio 22-inčni VLED221wm LED zaslon

Vjerovali ili ne, ViewSonic je već pri kraju s predstavljanje proizvoda za CES sajam, a novi zanimljiv zaslon koji smo zamjetili je 22-inčni VLED221wm koji nudi dinamički kontrast od čak 12,000:1, mogućnost prikaza 118% gamuta NTSC boja, 5 ms vrijeme odziva, te rezoluciju 1,680 x 1,050 piksela i Windows Vista certifikat. Zainteresirani? Pričekajte idući mjesec kada se očekuje po očekivanoj cijeni od 700 dolara (3,500 kuna).

Izvor: Engagadged HD, YouTube

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!