Home » Vijesti » Procurile brojke NPD grupe – prodaja HD DVD uređaja i dalje prati Blu-ray

Procurile brojke NPD grupe – prodaja HD DVD uređaja i dalje prati Blu-ray

Blu-rayPrema informacija dostupnima na nekim internetskim stranicama, neslužbeni rezultati NPD grupe govore da unatoč brojnim nepovoljnim događajima za HD DVD, ovaj format i dalje prati svog oštrog konkurenta po broju prodanih primjeraka.

Brojke govore da je Blu-ray uspio prodati 65% uređaja, dok je HD DVD zauzeo 28% prodanih primjeraka ( u odnosu na 66% prema 35% za tjedan prije). 6% prodanih uređaja spada u kategoriju combo, tj. uređaja koji čitaju oba formata. Ove brojke se ne odnose na PlayStation 3 konzolu niti na pad cijena X-Box 360 HD DVD jedinice, no čak i bez njih je vrlo zanimljivo vidjeti hoće li Toshiba uspjeti zadržati ovakvu prodaju unatoč daljnjim nepovoljnim vijestima (Netflix odustao od HD DVD-a, Best Buy-eva odluka da podrži Blu-ray kao format budućnosti).

HD DVD

Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*