3DVijesti

Olimpijske igre u Londonu 2012. snimane u 3D-u i 8K

Iako trenutni potrošački televizori još uvijek nude samo Full HD rezoluciju (1920 x 1080 piksela), BBC-jev voditelj projekta Olimpijske igre u Londonu 2012., Roger Mosey, izjavio je da će BBC isprobavati ‘Super-Hi Vision’ 8K rezoluciju (7680 x 4320 piksela) tijekom snimanja igara.

Dok će određeni događaji biti snimani u 3D-u, drugi dijelovi Olimpijskih igara biti će emitirani u 8K rezoluciji – to je 32 milijuna piksela po slici u usporedbi sa 2 milijuna za HD. Iako televizori i projektori koji su u mogućnosti prikazati ovakvu rezoluciju neće biti dostupni na tržištu prije 2020., ovakvi ogromni 8K-kompatibilni ekrani, poznatiji kao ‘Super Hi-Vision’ ekrani, biti će privremeno postavljeni na par javnih mjesta u Londonu i u par drugih gradova u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Također, kao što je bio slučaj kod svjetskog prvenstva, željni gledatelji biti će u mogućnosti gledati cijeli akciju u kinima opremljenim sa 8K ili 4K (4096 x 2160 piksela) projekcijskim sustavom.

Izvor: DigitalVersus

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!