Audio-video uređajiIFA - BerlinPhilipsSajmovi elektronikeVijesti

IFA 2016: Philips predstavlja najveći zakrivljeni 4K monitor

Najnoviji Philips monitor s pop up web kamerom

MMD, vodeća tehnološka tvrtka i brand licencirani partner za Philips monitore, na ovogodišnjem najvećem sajmu potrošake elektronike – IFA 2016 koji će se održati od 2. do 7. rujna u Berlinu predstavit će seriju inovacija za poslovne profesionalce ali i kućne korisnike.

Zakrivljeni monitori – i najveći zakrivljeni 4K monitor na tržištu

Posjetitelji Philipsovog štanda imat će jedinstvenu priliku doživjeti fantastičan fokus s najnovijim 40-inčnim Brilliance zakrivljenim monitorom, najvećim 4K zakrivljeni monitorom na tržištu. Ovaj 40-inčni monitor, koji će biti dostupan za kupnju krajem ove godine, fokusiran je na liniju vidnog polja za stvaranje više osobnog prostora i bolju koncentraciju.

Budući da gledatelji sjede blizu radne površine monitora, zakrivljeni ekran stvara izuzetno prožimajuće radno iskustvo. Udaljenost gledanja od rubova i središta ekrana je jednaka, tako da korisnici trebaju manje okretati glavu kako bi vidjeli sadržaj po rubovima, a da pritom mogu uživati u najboljoj kvaliteti slike. Ekran od ruba do ruba i ultra tanki okvir dodatno unaprijeđuju ovaj besprijekoran izgled.

Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u MMD-u, istaknuo je:

Novi 40-inčni zakrivljeni model monitora svjedoči našoj trajnoj posvećenosti da pružimo napredno iskustva gledanja korisnicima u radnom i životnom prostoru. S 4K rezolucijom, ovaj novi model nudi odličnu jasnoću i više prostora za obavljanje više zadataka istovremeno.

40-inčni 4K model nije jedini zakrivljeni monitor koji će se predstaviti na sajmu: IFA posjetitelji također mogu pogledati i nadolazeći X7 bezokvirni 21:9 zakrivljen monitor veličine 34-inča. Ovaj podesiv po visini ultra-tanki monitor, s blistavom Quad HD rezolucijom i integriranim zvukom, biti će dostupan također krajem ove godine.

UltraColor za vjerniju i živopisniju sliku

Ultra tanka C6 serija Philips monitora
Ultra tanka C6 serija Philips monitora

Pružajući preciznije boje za kućne aplikacije, gdje su korisnici često prisiljeni na kompromis, najnoviji Ultracolor monitor podižu reprodukciju boja na viši nivo. Podržavajući širi spektar boja, 85-95% NTSC spektra, ovisno o specifičnom modelu, za razliku od tipičnih 72%, Ultracolor se proširuje na raspon vidljivih boja na ekranu, stvarajući vjernije slike s bogatijim i još prirodnijim izgledom zelene, crvene i plave.

Uz njihovu točnu reprodukciju, Ultracolor monitori rješavaju nedoumice u online kupovini jer omogućavaju korisnicima da vide pravu boju proizvoda čak i prije nego što kliknu “kupi”. Ultracolor monitori također pružaju tvorcima videa, dizajnerima i fotografima pouzdanost da boje na njihovom ekranu približno odgovaraju bojama u stvarnom životu.

Stefan Sommer pojašnjava:

Za razliku od prilagodbe ravnoteže boja kroz mijenjanje postavki softvera, Ultracolor tehnologija djeluje kroz stvarnu kemiju u panelu koju omogućavaju inovativne prilagodbe uzoraka boja.” Ova inovativna tehnologija će biti predstavljena na brojnim monitorima na IFA sajmu, uključujući nove monitore E-linije, kao i na najtanjim monitorima na tržištu C7 serije koji trebaju izaći krajem 2016.

Posjetitelji sajma koji žele pojačati sigurnost u uredu trebaju obratiti pažnju na prvi Philips monitor s pop-up web kamerom. Novi predstavljeni 27-inčni monitor blokira potencijalni špijunski upad hakera pop-up web kamerom koja se aktivira samo kada je to potrebno, a inače je skrivena u okviru monitora.

Najnoviji Philips monitor s pop up web kamerom
Najnoviji Philips monitor s pop up web kamerom
Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!